Login za korisnike

Crotch

Podnaslov ovog solo performansa je: sve reference na Josepha Beuysa u svijetu ne mogu izliječiti bol, zbunjenost, žaljenje, okrutnost, izdaju ili traume, a o čemu se radi provjerite u izvedbi kanadskog umjetnika Keitha Hennesya

***

Crotch (sve  reference na Josepha Beuysa u svijetu ne mogu izliječiti bol, zbunjenost, žaljenje, okrutnost, izdaju ili traume) je solo performans u izvedbi kanadskog umjetnika Keitha Hennesya. Podsjetimo, Joseph Beuys (12.05.1921- 23.01.1986) je njemački performer, kipar, slikar, grafički umjetnik, teoretičar i pedagog umjetnosti, svojim radom utjecao je na mnogobrojne umjetnike diljem svijeta.

Izvedba  performansa ' Crotch' u New Yorku započela je u predvorju uz smiješnu, ali brutalnu ispovjednu pjesmu o izolaciji, kreativnoj apatiji  i čežnji za čovjekom koji ga je napustio. Zatim je pozvao ljude  pogledaju  mnoge stvari razasute na pozornici, što evocira J. Beuysa, kao i političke i osobne teme. Dok su ljudi hodali pozornicom, Hennesy je s povezom na očima više puta udario plišanog medvjedića, glave prekrivene crnom kapuljačom  kao žrtve mučenja. Uz plesnu izvedbu, umjetnik nudi i sedam minuta povijesti filozofije i umjetnosti, skicirane na plastične folije. Drugi dio performansa vam nećemo otkriti, provjerite na Queeru.

Keith Hennessy rođen je gradu na sjeveru Ontaria u  Kanadi. Živi u San Franciscu, a redovito radi u Europi. On je nagrađivani izvođač, koreograf, pedagog i producent. Hennessy vodi 'Circo Zero Performance', laboratorij za nastupe uživo koji prkosi žanru i očekivanju. Ukorijenjeno u ples,  Hennessjevo  djelo je hibrid umjetnosti performansa, glazbe, vizualne i konceptualne umjetnosti, cirkusa, i rituala. Keith Hennessy će na Queeru imati i dodatnu izvedbu - solo improvizaciju 'A Brief history'.

autorski tim
Keith Hennesyredatelj
Julie Phelpsscenski asistent
Emmy Lou Harrisskladatelj
Craig Armstrongskladatelj
Teddy Thompsonskladatelj
Down Riverskladatelj
Nirvanaskladatelj
Joseph Beuysautor predloška

izvođači
Keith Hennesy

Odgovori

POVEZANE VIJESTI