Login za korisnike

I Offer Myself to Thee

Koreograf Jeremy Wade u ovom se projektu bavi istraživanjem kontrole, koju predaje – publici.

***

Na ovogodišnjem, osmom po redu Queeru gostuju čak četiri predstave iz SAD-a. Jedna od njih je i ona koreografa Jeremyja Wadea. Wade od početka karijere propituje kako biti izvan kontrole (u svakom smislu) ali istodobno biti koncentriran i fokusiran. Na tu temu održavao je i radionicu Articulating Disorientation.

Sam naslov predstave I Offer Myself to Thee jasno daje do znanja što će se dogoditi; Wade istražuje poveznice između predaje i kontrole u odnosu publika – izvođač. Osim predstave, Wade će sa svojim će bendom u sklopu Queer Zagreba održati i koncert.

Jeremy Wade je plesač i koreograf koji već dulje vrijeme živi u Njemačkoj, studirao je u Nizozemskoj. Jedan je od osnivača njujorškog izvedbenog studija Chez Bushwick koji je nastao 2002. godine da bi se afirmirala interdisciplinarna umjetnost i performans. Za predstavu Glory 2006. godine dobio je prestižnu nagradu Bessie koju su prije njega dobili koreografi poput Trishe Brown, Meredith Monk, Williama Forsythea, Anne Terese de Keersmaeker i Guillerma Gómez-Peñe čiju predstavu Corpo/Ilicito:The Post Human Society 6.9 također možete pogledati na ovogodišnjem Queeru.

autorski tim
Jeremy Wadekoreograf
Baltazar Castorautor teksta
Brendan Doughertyskladatelj
Keith O’Brienskladatelj
Andreas Harderoblikovatelj svjetla
Nadine Grellingerkostimograf
Anke Philippscenograf
Eike Wittrockdramaturg

izvođači
Brendan Doughertyglazbenik
Jeremy Wade
Keith O’Brienglazbenik

Odgovori

POVEZANE VIJESTI