Naslovnica > PREDSTAVE > Lutz Förster

Lutz Förster

NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Kontroverzni koreograf Jérôme Bel vraća se na Queer Zagreb Festival i uz pomoć njemačkog plesača, po kojem predstava nosi ime, nastavlja ciklus o plesačima iz različitih izvođačkih tradicija.
autorski tim funkcija
Lutz Försterautor
Jérôme Belautor
Jérôme Belkoreograf
izvođači uloge
Lutz Förster

Jérômea Bela, vjerujemo, ne treba posebno predstavljati domaćim zaljubljenicima u suvremeni ples, s obzirom da je isti već gostovao na Tjednu suvremenog plesa i Queer Zagrebu, a one koji žele znati više o ovom francuskom koreografu upućujemo na dossier.

Prije tri godine, na Queer Zagreb Festivalu Bel je sudjelovao s predstavom Pichet Klunchun i ja, za koju je dobitnik nagrade Routes Princess Magriet za kulturalnu raznolikost. Pichet Klunchun i ja dio je ciklusa o izvođačima koji dolaze iz različitih tradicija plesa, a taj ciklus čine još predstave Veronique Doisneau, Cédric Andrieux i, za sad posljednja, Lutz Förster koju imate priliku pogledati upravo na ovogodišnjem Queer Zagreb Festivalu. Bel nastavlja koreografirati “ples o plesu” pa će se, nakon bavljenja plesačima klasičnog tajlandskog plesa, klasičnog baleta i suvremenog američkog  plesa, posvetiti dugogodišnjem članu trupe Pine Bausch Lutzu Försteru te ponuditi intimnu plesnu biografiju koja kroz spoj biografskih podataka plesača i ulomaka iz radova Pine Bausch i Joséa Limóna ispituje vezu umjetnosti i života, kao i međuodnos osobe i uloge na pozornici. Förster reminiscira svoju cjelokupnu karijeru i prisjeća se suradnji s velikanima poput Susanne Linke, Pine Bausch i Roberta Wilsona.

Jednu takvu suradnju možete vidjeti pogledate li snimku Modrobradog iz naše videoteke, a na programu Queera Förstera uživo možete vidjeti 7. svibnja u 21.30 na pozornici Histrionskog doma.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter