Login za korisnike

Duchesses

Plesna predstava Duchesses je najavljena kao fantastičan trip uz elektronsku glazbu i ruž za usne.

***

Na Queeru ponovno gostuje francuski plesač François Chaignaud, koji je prošle godine gostovao s čak dvije predstave 'Pâquerette' i 'Les Sylphides', no ovaj puta u drugom sastavu - prošle godine mu je plesna partnerica bila  Cecilia Bangolea dok ove godine nastupa s Marie-Caroline Hominal. 'Duchesses' je zahtijevna plesna predstava u kojoj su dva izvođača u  konstantnom ritmu  pokreta,  između ekstaze, meditacije i  okrutne hipnoze. Kroz izvedbu se provlači pitanje specifičnog načina plesa  koji plešu kao da su majstori plesa s  hula-hopom i dobro mi  poznatih plesnih pokreta.

'Glazba od ove izvedbe čini preobraženu operu,  tragični maskenbal  koji može odvesti u san ali istovrmeno probuditi, zagušiti i reanimirati.' stoji u službenoj najavi. François Chaignaud rođen je 1983. godine, maturirao je na 'Conservatoire National de Région de Rennes' sa suvremenim i klasičnim plesom kao glavnim predmetom.
Pohađao je i završio  prestižn  i'Conservatoire de Musique et de Danse de Paris'.

Marie-Caroline Hominal rođena je 1978 u u Evianu-les-Bains,  plesno obrazovanje stekla je u 'Schweizerische Ballettberufschule' u Zürichu  i na ' Rambert School of Ballet and Contemporary Dance' u Londonu gdje je postala članicom 'National Youth Dance Company'. Od 1998. nastupa u različitim plesnim skupinama među kojima je 'Tanztheater Basel',  'Company Bianca Li', ' Groupe DACM'...


Odgovori

POVEZANE VIJESTI