Naslovnica > PREDSTAVE > Vertigo/Bloom

Vertigo/Bloom

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Najnoviji projekt autorskog tima k.o. sastoji se od dva sola osnivačica i kućnih autorica, Željke Sančanin i Barbare Matijević.
autorski tim funkcija
k.o.kostimograf
k.o.scenograf
Barbara Matijevićautor
Željka Sančaninautor
Saša Božićdramaturg
Saša Božićoblikovanje svjetla

 

Double-bill kombiniranih operacija sastoji se od dva komplementarna sola, koji nastavljaju njihovo istraživanje minimalizma. Vertigo, kažu autori, inzistira na naizgled lakom, 'pješačkom' pokretu koji paradoksalno zahtijeva drugačiju vrstu napora uloženog u preciznost plesne geste. Tijelo, ponuđeno gledatelju fluktuira između pojavljivanja i ne-pojavljivanja , te (ne) očitovanja tjelesnog rada. Izvođačev pogled suprotstavljen je gledateljevom, vadeći ga iz njegove udobne anonimnosti, neprestano podsjećajući da ono što definiramo kao označivo nikad potpuno ne obuhvaća cijelo polje iskustva koje trebamo kako bismo imali stvarni osjećaj kontrole.

Bloom je pak, svojevrsna koreografska kvazisvečanost koja za temu uzima bilo kakav pokret i opresivnu potrebu da se njime realizira bilo kakvo značenje… Koreografski postupak obilježen je istovremenim multipliciranjem i trošenjem geste, što kao rezultat upozorava na besprizornost same forme koreografije.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter