Search
Close this search box.

Sve po 10 kuna

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Koreografkinja, plesačica i pedagoginja Irma Omerzo odlučila je djelom pokazati što misli o stanju domaće suvremene plesne scene.
autorski tim funkcija
Irma Omerzoautor
Irma Omerzokoreograf
izvođači uloge
Irma Omerzo

Evo kako glasi i službena najava projekta, kojoj sasvim sigurno, ništa nije potrebno dodati:

Isprovocirana financijskim stanjem u kojem se nalazi moja profesija odlučujem se na plesnu produkciju ispod svakog budžetarnog nivoa. O kojim se ciframa radi možete naslutiti iz samog naslova projekta.

Ovaj projekt je posvećen svima onima koji posjeduju neka znanja koja nikome ne trebaju.

P.S. Vrijeme trajanja: 10tak minuta. U cijenu ulaznice od 10 kuna uključena i kava.

Irma Omerzo

***

Irma Omerzo rođena je 1969. u Zagrebu. Plesno obrazovanje stječe u Francuskoj na Centre Nationale de Danse Contemporaine - Angers. U Francuskoj radi s Andy Degroatom, a potom osam godina radi u kompaniji DCA koreografa Philippe Decouflea i kao izvođačica i jao asistent koreografa, a surađuje i s Francois Verretom. U hrvatskoj osniva MARMOT, koreografira Mi-Nous (2001), Meni ti to nije bas...(2002), Vizitu (2009)... te kraće plesne instalacije za nekazališne prostore. Uz mnogobrojne predstave, Omerzo potpisuje i nekoliko plesnih filmova te je njezin rad specifičan po intermedijskim istraživanjima koja su često vezana uz pokret i kameru, bilo fotografsku, bilo filmsku.

MARMOT kompanija se bavi i pedagoškim radom, te sociološkim istraživanjima vezanim za ples.

MARMOT (Autorska Radionica Međuodnosa Objektiva i Tijela) je umjetnička organizacija osnovana 2001. u Zagrebu. Pod umjetničkim vodstvom koreografkinje Irme Omerzo, MARMOT se bavi produkcijama plesnih predstava, plesnih filmova, umjetničkih akcija, istraživanjima na području plesa te edukacijom plesača u Hrvatskoj i inozemstvu.

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE