Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Prvi virtualni kazališni festival u Hrvatskoj

Prvi virtualni kazališni festival u Hrvatskoj

Mali festival - prvi virtualni kazališni festival u Hrvatskoj koji će se održati od 1.svibnja do 12.lipnja 2021., i to u Vašoj blizini - nadomak ruke!
Share on facebook
Share on twitter

Mali festival okuplja devet nezavisnih kazališta u dvanaest predstava, a program je podijeljen u predstave za odrasle (večernji program) i predstave za djecu i mlade (dječji program).

U šest tjedana trajanja festivala, svaki tjedan objavljivat će snimku jedne predstavu iz večernjeg programa i jedne iz dječjeg. Predstave na repertoaru Malog festivala gledaju se kao snimke na zahtjev (video on demand) preko ENTRIO.HR platforme.

Posljednjeg dana festivala, 12.lipnja, uz live prijenos iz nove dvorane Malog teatra, održat će se svečano proglašenje pobjednika festivala, i to u nekoliko kategorija: Nagrada za najbolju režiju, Nagrada za najbolje glumačko ostvarenje, te Nagrada za najbolji tekst/dramatizaciju.

Posebno se dodjeljuje Nagrada publike - po principu online glasovanja za najbolju predstavu

Organizator događaja je Mali teatar.
Uz to, zahvaljujući potpori tvrtke EQUINOX VISION, put do kazališnog festivala vodi kroz proširenu stvarnost.

U blizini zagrebačkih kazališta kreirani su punktovi gdje će svaki posjetitelj koji posjeduje smartphone (i malo mašte), moći prisustvovati interaktivnom kvizu u proširenoj stvarnosti (Augmented reality). Tamo ih čekaju naši virtualni domaćini - glumica TEA i kazališni miš TAR, koji ih vode i navigiraju, a ako odgovore točno na sva pitanja, posjetitelj osvaja popust na ulaznice Malog festivala.

Pitanja za kviz osmislio je najpoznatiji kvizaš među redateljima i najpoznatiji redatelj među kvizašima - Mario Kovač.
U kvizu  možete sudjelovati pomoću aplikacije Equinox XR koju je potrebno preuzeti s Google i Apple trgovina (link za Android: http://bit.ly/equinoxforandroid, link za iPhone: http://bit.ly/equinoxforiOS) i otići na neku od lokacija kazališta koja sudjeluju u festivalu.
Aplikacija Equinox XR će pomoću kamere korisnikovog smartphone-a na slici stvarnog svijeta oko korisnika, u ovisnosti o GPS lokaciji te orijentaciji uređaja, iscrtati 3D objekte među kojima korisnici mogu šetati, razgledavati ih sa svih strana, i s kojima mogu komunicirati u formi zabavnog kviza.
Raspored izvedbi je kako slijedi:
ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI