Naslovnica > PREDSTAVE > 2žene2brata2metra

2žene2brata2metra

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Plesna predstava u čijem podnaslovu stoji 'PREPREKA kao razlog da se ne stane', prva je osvosezonska premijera Istarskog narodnog kazališta, u koreografiji Aleksandre Janeve Imfeld.
autorski tim funkcija
Pisteffoskladatelj
Siniša Ilićscenograf
Desanka Stjepanovićkostimograf
Mauricio Ferlinskladatelj
Matija Ferlinkostimograf
Aleksandra Janeva Imfeldautor
Aleksandra Janeva Imfeldkoreograf
Dario Družetaoblikovatelj svjetla
Goran Ferčecdramaturg

Prvobitno u sezonskom programu najavljena kao 'Drugi paket', 2žene2brata2metra rezultat je suradnje koreografkinje Aleksandre Janeve Imfeld i pisca Gorana Ferčeca, koji kao dramaturg predstavu najavljuje ovako:

Prostor kao mjesto susreta izvođača/izvođačice s mogućnostima/ograničenjima njihova vlastitog habitusa, usmjerio je rad na predstavi 2žene2brata2metra prema ideji PREPREKE kao osnovnom sadržajnom i formalnom motivu.

Razvijanje i istraživanje PREPREKE kao lajt motiva, aktiviralo je improvizaciju kao metodološki postupak u procesu rada, angažirajući izvođače/izvođačice da iscrpljivanjem određene/zadane teme pokušaju uspostaviti odnos prema mijeni, nestalnosti i arbitrarnosti svega što ih na sceni okružuje u danom trenutku.

Koreografska partitura ostvaruje se na nekoliko razina; u individualnom susretu izvođača/izvođačice s preprekom i odabirom načina na koji će tretirati prepreku, izvođača/izvođačice u odnosu na drugog izvođača/izvođačicu, te njihovo zajedničko djelovanje u odnosu na prepreku.

Navedene mogućnosti odnosa prema prepreci remete koreografksu inerciju a samo kretanje (koreografija) (re)organizira se uslijed odnosa s preprekom.

Izvođač prepreci ne pristupa samo kroz odnos s fizičnošću prepreke, već i kroz subjektiviziranje denotativnog/konotativnog značenja koje određena prepreka nosi upisano u sebi.

PREPREKA je postala razlog da se ide dalje.

Sekvence pokreta unutar neprestanih promjena scenografije, svjetla, kostima i muzičke podloge trenutak su moguće dramatuške konfuzije za gledateljice/gledatelje. Gledateljica/gledatelj svjesni napete niti između pokreta i novonastajućih uvjeta izvedbe, tek će trajanjem predstave početi detektirati skrivene teorijske, političke i socijalne teme.

Autor: Aleksandra Janeva Imfeld
Kreirali i izvode:  Nino Bokan, Matija Ferlin, Mauricio
Ferlin, Roberta Milevoj, Sonja Pregrad
Dramaturg: Goran Ferčec
Scenograf: Siniša Ilić
Glazba: Mauricio Ferlin i Pisteffo
Dizajner svjetla: Dario Družeta
Kostimi:Matija Ferlin i Desanka Stjepanović
Asistent projekta:Andrea Gotovina

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter