Search
Close this search box.

Flesh

VRSTA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Na razmeđu elektronske opere i audiovizualnog iskustva, FLESH je i mjuzikl i vizualno djelo.
autorski tim funkcija
Kurt d'Haeseleerautor videa
Olivier Ratsiautor videa
Perrine Cadooblikovatelj svjetla
Atelier Darwinkostimograf
Carlos Duarteautor tehničkog koncepta
Franck Vigrouxautor koncepta
Franck Vigrouxskladatelj
Myriam Gourfinkkoreograf
Michel Simonotdramaturg

Auto skreće s ceste u ponor gdje ponire u čudnovatu, suludu izvanvremensku dimenziju. Postupno, topografiju prostora razotkriva mjesto u kojem se stapaju zbilja i snovi.

Crpeći inspiraciju iz svijeta engleskog pisca J.G. Ballarda (autora knjiga Crash i Concrete Island) te iz vlastitog iskustva saobraćajne nesreće, Flesh istražuje specifičan trenutak koji slijed poslije šoka, kratki trenutak u kojem vrijeme kao da stane i kao da se širi. Trenutak kada se misli izdvoje od tijela, i postajemo svjedoci panoramske vizije surealne scene. Ostatci automobila preuzimaju formu letećih objekata, vijadukti postaju divovski Golemi, automobilski motori lebde nad morem leda. I povrh svega toga plutaju prividi i senzacije, dočaravajući gledatelju ono isto iskustvo koje unesrećeni vozač proživljava svjestan prelaska u nepoznatu dimenziju i kreće na halucinatorno putovanje.

Na razmeđu elektronske opere i audiovizualnog iskustva, FLESH je i mjuzikl i vizualno djelo, ali je po strukturi i izvedbi svakako i predstava utemeljena u pokretu i plesu na vrlo jedinstven način, to je i pokretna slika čije se značenje razotkriva u iskustvu i kroz emocije koje potiče.

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE