Search
Close this search box.

Enter Full Screen

VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Zoom izvedba peti je dio projekta Europski ansambl u kojem Hrvatsu predstavlja ZKM.
autorski tim funkcija
Wojtek Ziemilskiredatelj
Sodja Zupanc Lotkerdramaturg
Wojciech Pustołascenograf
Wojciech Pustołaautor videa
Vera Popovaasistent redatelja
Jan Sigsworthoblikovatelj zvuka

Enter Full Screen je peta od planiranih šest premijera u koprodukciji, Schauspiela Stuttgart, Zagrebačkog kazališta mladih i Teatra Nowy iz Varšave, u sklopu projekta Europski ansambl zamišljenog kao platforma za propitivanje europskog identiteta u trenutku kad se društvena klima rapidno mijenja.

Umjetnički je voditelj projekta Oliver Frljić.

Enter Full Screen svojim produkcijskim postavkama istražuje nove načine online kazališne suradnje i virtualni prostor kao novi prostor kazališnog procesa i izraza, reagirajući izravno na izazove vremena, što svako suvremeno kazalište neizostavno čini. Šest glumaca iz tri kazališta predvođeni redateljem Wojtekom Ziemilskim, susreću se na izvedbi u virtualnom prostoru platforme Zoom, razmjenjujući ideje i istražujući mogućnosti izvedbe u virtualnoj stvarnosti.

Ili kako kaže službena najava:

Nekada davno u vrijeme zoom sastanaka, emitiranja selfija i snap-chata postojala je zemlja koja je imala 'zone bez queer ideologije', zone bez queer ljudi. Zemlja je bila dio EU. Zone su svakodnevno bile pune čudnih bića. Otišli smo tamo. Ostalo je povijest.

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE