Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Zaposlenici zagrebačkih javnih kazališta traže žurnu isplatu sredstava za kulturu

Zaposlenici zagrebačkih javnih kazališta traže žurnu isplatu sredstava za kulturu

Kako javlja HINA, više od stotinu glumaca i djelatnika zagrebačkih kazališta zatražilo je u ponedjeljak od gradske uprave i Skupštine grada da vrati na snagu odluku iz ožujka i hitno isplati novce za javne potrebe u kulturi.
Share on facebook
Share on twitter

Potpisnici apela odluku skupštinske većine, koja je 14. svibnja poništila Zaključak od 19. ožujka 2020. o hitnoj isplati sredstava za javne potrebe u kulturi, ocijenila je sramotnom odlukom koja ugrožava sve do sada započete projekte i programe te njihove kolege i kolegice ostavlja bez sredstava za rad i život.

"Mjere poduzete zbog izvanredne situacije pandemije i potresa već su narušile ionako krhku kulturno umjetničku produkciju, a ovakav izostanak financijske podrške dovodi u pitanje opstanak brojnih inicijativa, organizacija i institucija, i ugrožava egzistenciju velikog broja kolega i kolegica", upozorili su u priopćenju.

Solidarizirajući se s nezavisnom kulturnom scenom, zahtijevaju od Grada Zagreba i Skupštine da postupe prema ranije donesenoj odluci i "hitno isplate odobrena programska sredstva prema rezultatima natječaja za javne potrebe u kulturi svim subjektima kojima su ta sredstva odobrena, a ne selektivno kako je najavljeno, i time omoguće nastavak ionako otežanog rada kulturne scene u Zagrebu".

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE