Login za korisnike

Hey dude, let’s stick around a bit longer this time

Hey dude, let’s stick around a bit longer this time nova predstave trupe Wee odvija se u prirodnom krajoliku, nekoj vrsti pješčane plaže.

***

Njezina narativna struktura miješa reference iz filmova, TV serija, vijesti i videoigara, dok je fizički njezin fizički jezik rezultat istraživanja fluidnog i razglobljenog pokreta koji uključuje svakodnevne geste.

Hey dude, let’s stick around a bit longer this time je mješavina pokreta, teksta i uživo izvođene elektro-akustične glazbe, koja stvara empatiju i izokreće očekivanja dekonstruirajući naraciju i fizički jezik.

Ovom predstavom Wee započinje novi ciklus istraživanja svijesti, fokusirajući se na pitanje kako različiti nivoi komunikacije odjekuju u našoj vlastitoj percepciji. Svijest je, kažu, samo vrh mentalnog ledenjaka.

Predstava je rezultat suradnje koreografa Francesca Scavette i poznatog talijanskog skladatelja Luigija Ceccarellija, započete na projektu live* koji je naručio Biennale di Venezia.

Osnovni element glazbe za Hey dude je digitalna elaboracija električne violine koju uživo svira Diego Conti. Violina postaje višestruki generator zvučnosti, istovremeno arhaičan i elektronski. Zvukovi koji dolaze sa scene i iz videa, bilo da su prirodni ili sintetički, također se računalno elaboriraju i nude kao filtrirana percepcija likova.

Predstava je pretpremijerno izvedena na ECLECTICA festivalu u Tartü,

Estonija, u rujnu 2005., a potom i  premijerno na sceni Dansens Hus u sklopu CODA festivala (Festival suvremenog plesa, Oslo).

***

Rođen u Salernu (Italija), Francesco Scavetta je studirao na Nacionalnoj plesnoj akademiji u Rimu, a diplomirao kazalište i izvedbene umjetnosti na rimskom Sveučilištu La Sapienza. Usavršavao se radeći s brojnim koreografima i pedagozima, među kojima su i Anne Theresa De Keersmaeker/Rosas, Giorgio Rossi, Dominique Dupuy, Adriana Borriello i Lans Gries (Trisha Brown).

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=JyuglZxwvHQ]


Odgovori