Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Preminuo Aleksandar Bogdanović

Preminuo Aleksandar Bogdanović

Omiljeni osječki glumac preminuo je u 45. godini od posljedica teške prometne nesreće.
Share on facebook
Share on twitter

Glumac osječkog Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) 45-godišnji Aleksandar Bogdanović preminuo je od ozlijeda dobivenih u teškoj prometnoj nesreći koja se u subotu navečer u dogodila u Osijeku.  Bogdanović je teško ozlijeđen kad ga je na pješačkom prijelazu vozilom udario 22-godišnji vozač koji je pobjegao s mjesta nesreće, ali ga je policija naknadno pronašla i uhitila.

Od siline udara Bogdanović je odbačen, pao je na kolnik i zadobio teške ozljede opasne po život zbog čega je zadržan na liječenju u osječkom KBC-u gdje je, uslijed težine ozljeda, preminuo. Protiv 22-godišnjeg vozača, koji je vozilom upravljao prije stjecanja prava na upravljanje, sudac istrage osječkog Županijskog suda, odredio je istražni zatvor.

Aleksandar Bogdanović rođen je u Osijeku, a Akademiju umjetnosti završio je u Novom Sadu. Od 2011. godine bio je član dramskog ansambla osječkog HNK. U svojoj je glumačkoj karijeri osvojio brojne nagrade, poput one za glavnu ulogu na Festivalu vojvođanskih pozorišta 2009. godine za ulogu Čičikova u predstavi ''Mrtve duše''. Nagradu za glavnu ulogu osvojio je i za ulogu Olivera Urbana 2011. godine, a bio je nominiran i za Nagradu hrvatskoga glumišta za sporednu mušku ulogu Levina u ''Ani Karenjinoj'' 2014. godine.

Uz brojne uloge u osječkom HNK-u te kazalištima u Puli, Zagrebu i drugim gradovima, nastupao je u filmovima i televizijskim serijama, poput "Most na kraju svijeta", "Larin izbor", "Novine" i "Novine 2"

Bogdanović je u djetinjstvu bio i jedan od najboljih tenisača pionira u Hrvatskoj, a kasnije je u Srbiji bio i teniski trener mlađim uzrasnim kategorijama, pa je tako jedno kraće vrijeme trenirao i Novaka Đokovića te Anu Ivanović, tada još kao djecu. Kasnije se još jednom susreo s Novakom 2003., kada se Bogdanović nakratko ostavio glume i počeo raditi kao teniski trener u Umagu, pa je i tamo radio s Đokovićem tijekom njegovog prvog nastupa na našem najjačem teniskom turniru, gdje je također pomagao i Marinu Čiliću.

Vijest o glumčevoj smrti objavljena je na službenoj Facebook stranici serije ''Novine'' u kojoj je on utjelovio lik Dinka Antunovića. Ekipa serije oprostila se od poznatog glumca i izrazila najdublju sućut njegovoj obitelji i prijateljima. ''Zbogom Sale! Počivaj u miru. Bio si veliki glumac i dobar čovjek. Uvijek ćemo te se sjećati'', napisali su u objavi.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI