Naslovnica > VIJESTI > Dance Inn Autumn u LAUBI

Dance Inn Autumn u LAUBI

Kazališna grupa de facto najavljuje novo izdanje pop-up festivala Dance Inn, koji će se u ovom jesenskom izdanju održati od 28. do 29. rujna 2019. u zagrebačkoj Laubi.
Share on facebook
Share on twitter

Dance Inn Autumn 2019 otvorit će se 28.09.2019. solo predstavom francuskog umjetnika Pol Pi „Ecce (H)ommo“. Ecce Homo, potresna je i nesvakidašnja posveta iznimnoj i pomalo zaboravljenoj njemačkoj plesačici i koreografkinji Dori Hoyer (1911. – 1967.). Taj ciklus datira iz razdoblja između 1959. i 1962. i sastoji se od pet kratkih solo izvedbi. Pet plesova za pet osjećaja: ponos/taština, želja, mržnja, strah, ljubav. Autor predstave Pol Pi je brazilski umjetnik koji živi u Francuskoj od 2013. Zanima ga šire razumijevanje koreografskog područja, rad na sjećanju i prolaznosti, jeziku i prevođenju te pojam arhiva u plesu, a poseban interes pokazuje za ono što se povezuje s određenim mjestom.

Nakon predstave „Ecce (H)ommo“  slijedi glazbeni MRFTB, glazbeni  duo koji istražuje aspekt isključivo elektronske analogije zvuka kroz modularne sisteme, ritam mašine (Radovan Ruždjak) i analogne sintesajzere (Tomo Gavranović), stvarajući zvučnu sliku uživo, u trenutku. Ulaz na koncert je besplatan. Uz ovaj dvojac uskočite u analogiju zvuka i zaronite u zvučnu sliku plutajućeg etera.

Drugi i zadnji dan dan festivala, 29.09.2019. očekuje nas premijera Sabine Perry i Koraljke Begović "Funeral for my 20'S" i solo izvedba Matije Ferlina "Staging a play: Antigone". Funeral for my 20's predstavlja različite situacije koje je koreografkinja doživjela tijekom dvadesetih godina, i sada na pragu tridesetih se pozdravlja s jednom erom svog života. Sve što se događa na sceni dogodilo se i u stvarnom životu Premijera je zakazana za 19h. Matija Ferlin ove godine predstavlja Antigonu iz ciklusa „Staging a play“. Odabirom Antigone kao ishodišta Ferlin se odlučuje za još radikalniji i kompleksniji pristup ideji proširenog koreografskog uprizorenja, pri čemu dramska lica i njihove funkcije svodi na jedno izvođačko tijelo i jedan glas, zadržavajući narativ drame i logiku dramskih situacija.

Nakon programa druženje se nastavlja u caffe bar Kolaž, Amruševa 11.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE