Naslovnica > PREDSTAVE > Ostatci / sjećanja

Ostatci / sjećanja

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Rad se sastoji od dva dijela. Prvi dio bavi se istraživanjem uloge devadasi žena u održavanju kulture bharatanatjama i njezinim mijenama. Drugi se segment usmjerava na analizu suvremene izvedbe sjećanja na primjeru predstave.
autorski tim funkcija
Deborah Hustićkoautor
Maja Drobacautor
Maja Marjančićkoautor

Maja Drobac kao autorica i izvođačica postavlja svoje tijelo, pokret, zabilježene misli, intervjue, slike, predmete i odjeću, ne bi li prizvala sjećanja na period kada je u Indiji proučavala kulturu Devadasi svećenica koje su kao čuvarice tradicije bharatanatjama utjelovljavale učenje tog plesa i glazbe.

Da li je moguće s vremenske distance približiti nekome zajedničku prošlost koja je za većinu sudionika ovog istraživanja izgubljena, ili nikada nije niti bila poznata? U potrazi za sjećanjem stalno se isprepliću, susreću, dopunjavaju, ali i razilaze dualnosti zapadne i istočne kulture, tradicije i suvremenosti, klasičnog i subverzivnog. Time se gradi predstava gdje izvedba potiče sjećanje, a sjećanje postaje izvedba.

Predstava je dio jedinstvenog diplomskog rada na studiju Antropologije te studiju Etnologije i kulturne antropologije na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Odgovori