Naslovnica > PREDSTAVE > Rave(On)!

Rave(On)!

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
MASA Dance Company inspirirana Beuysom propituje rave kulturu.
autorski tim funkcija
Anita Tripalofonetičar
Tihana Šeremetautor grafičkog oblikovanja
Luka Gamulinskladatelj
Ljerka Zmajićkostimograf
Filip Povrženićasistent redatelja
Aleksandra Mišićautor
Aleksandra Mišićkoreograf
Ognjen Vučinićautor
Saša Bogojevićoblikovatelj svjetla

Kako kaže službena najava:

Rave kultura predstavlja autorovu društvenu uspomenu, njegov pokušaj da se osjeća kao dio zajednice stvarajući vezu s plemenom kroz ples i tjelesnost. Glazba i estetika pokreta rave plesa za njega imaju značenje koje se osjeća kao putovanje, transformacija, transcendencija i moć oslobađanja; prepoznavanje individualnosti unutar kolektiva.

U tijelu autora, rave rezonira kao osjećaj koji se izaziva zvukovima i ritmom. Prema njegovim riječima, “njegov“ rave je samo njegov te da je prostor ono što dijeli s ljudima, ali ne i osjećaj. Ova izjava je prijetnja za međusobno nerazumijevanje općenito. U ovom radu, elaborirajući osjećaj koji proizlazi iz afektivnog tijela, potiče se istinska konferencija. Tako,  ovaj solo balansira između parodije nejasnih pokušaja da se objasni fenomen rave kulture i ozbiljnog pokušaja da se vidi u unutarnje Ja.

Struktura i koncept nastali su inspirirani radom Josepha Beuysa, poznatog kao “provokatorskog umjetnika”, i njegovim performansom "Kako objasniti slike mrtvom zecu” iz 1965. On je stvarao umjetnost koja je trebala biti “osjećana ili intuitivno gledana, a ne intelektualno shvaćena”. S tim, on sugerira da se ne može sve objasniti. Zbog toga je ovaj plesni solo motiviran kroz pitanja: kako i na koji način možemo objasniti osjećaj ravea? Možeš li “rejvati“ sam? Kako se može prevesti i objasniti nešto što je individualno i neizrecivo? Može li uspjeti u svojoj razradi?

 

Odgovori

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE