Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Zagrebački Gradski ured za kulturu ipak ne seli u Vlašku već u Draškovićevu

Zagrebački Gradski ured za kulturu ipak ne seli u Vlašku već u Draškovićevu

Nakon što su se zaposlenici zagrebačkog Gradskog ureda za kulturu već bili spakirali i pripremili za preseljenje isto je naprasno zaustavljeno. Desetak dana kasnije za njihovo 'udomljavanje' pronađena je nova adresa. [DOKUMENTI]
Share on facebook
Share on twitter

Kako smo već pisali ovdje, Grad Zagreb je netom po imenovanju Ane Lederer gradskom pročelnicom tada novosnovanog Ureda za kulturu istom odobrio 'privođenje svrsi' prostora na adresi Vlaška 81/F, površine 320,00 m2, a u koji se rečeni Ured trebao preseliti.

Naime, iako je godinama funkcionirao kao mastodontski Ured za kulturu, obrazovanje i sport, nakon razdvajanja resora gradskim je službenicima preko noći postalo tijesno u Ilici 25. Nije pri tome gradskim ocima smetala činjenica da je obrazloženjem odluke o osnivanju Ureda za kulturu eksplicitno stajalo kako razdvajanje ureda neće stajati - ništa.

U međuvremenu je pukla ljubav između gradonačelnika Bandića i stranke Neovisni za Hrvatsku iz čijih je redova Ana Lederer imenovana, pa je odluka o njezinom imenovanju poništena po izlikom proceduralnog propusta, a najavljeno preseljenje Ureda naprasno je zaustavljeno prije desetak dana i to nakon što su se službenici istog već doslovno bili spakirali za selidbu.

No, gdje ima volje ima i načina, pa se sve češće u gradskim kuloarima može čuti kako će i na novom natječaju, raspisanom 6. ožujka opet pobijediti - u međuvremenu od stranke distancirana - Ana Lederer.

JAVNI NATJEČAJ - Grad Zagreb

Hoće li tome doista biti tako tek ćemo saznati, no zato sa sigurnošću možemo reći kamo će se Gradski ured za kulturu - preseliti: u Draškovićevu 25/27.

Kako stoji u aktu gradonačelnika od 27. ožujka Uredu je dodijeljen prostor na to adresi ukupne površine 568,69 m2 koji se sastoji od osamnaest uredskih prostorija (!), dvorane, dva hodnika, dva sanitarna čvora i čajne kuhinje u visokom prizemlju zgrade.

Kako stoji u obrazloženju odluke:

"Gradski ured za kulturu zatražio je žurno rješavanje smještaja radnih prostorija navedenog Ureda u prostor na adresi u Zagrebu, Draškovićeva 25/27, površine 568,69 m2.

Opisani prostor nalazi se u imovini Grada Zagreba do okončanja postupka povrata sukladno odredbama Zakona o naknadi za imovinu oduzetu za vrijeme jugoslavenske komunističke vladavine, po zahtjevu za utvrđenje vlasništvom Republike Hrvatske."

guzk

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE