Naslovnica > PREDSTAVE > Danse (1)

Danse (1)

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Program ovogodišnje Platforme mladih koreografa zatvara koreografija uspješne australske plesačice Rosalind Crisp, kojoj je ovo prvo gostovanje u Hrvatskoj.
autorski tim funkcija
Jimi Hendrixskladatelj
Isabelle Ginotdramaturg
Rosalind Crispkoreograf
Isabelle Ginotautor teksta
Eric Pelletautor videa
Rosalind Crispscenograf
Marco Wehrspannscenograf
Marco Wehrspannoblikovatelj svjetla
Andrew Morrishscenograf
Andrew Morrishoblikovatelj zvuka
Andrew Morrishasistent koreografa
Janis Joplinskladatelj
izvođači uloge
Rosalind Crisp

Australska plesačica i koreografkinja Rosalind Crisp učila je klasični balet i suvremeni ples u Victorian Ballet School u Melbourneu, a potom se nastavila školovati u Nizozemskoj učeći suvremene plesne tehnike. Nakon brojnih profesionalnih suradnji, festivalskih gostovanja na gotovo svim kontinentima i podučavanja na europskim plesnim školama (Tanzhaus Wasserwerk Zurich, Tanzfabrik Berlin, Independent Dance and Greenwich Dance Agency London, Canaldance, Atelier de Paris-Carolyn Carlson i Centre national de la danse Paris), trenutno živi na stalnoj adresi u Parizu, a 2004. godine osnovala je vlastitu kompaniju Rosalind Crisp/Association Omeo Dance Paris.

Predstava Danse (1), kojom gostuje u Zagrebu, prva je koreografija nastala u sklopu obuhvatnijeg projekta D a n s e, započetog 2005. godine kao inicijativa njene Omeo Dance kompanije. Projekt D a n s e usredotočuje se na prikazivanje vizualiziranog procesa koreografiranja pokreta na taj način proizvodeći vrstu plesnog jezika koji je u stalnoj promjeni. Slijedeći to načelo, Danse (1), osmišljen kao promjenjivi solo koji izvodi autorica, svaki put se održava u različitim prostorima kroz koje publika prolazi kao kroz postaje.

U Zagrebu je možete pogledati u sklopu programa 10. Platforme mladih koreografa.

 

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter