Login za korisnike

Danse (1)

Program ovogodišnje Platforme mladih koreografa zatvara koreografija uspješne australske plesačice Rosalind Crisp, kojoj je ovo prvo gostovanje u Hrvatskoj.

***

Australska plesačica i koreografkinja Rosalind Crisp učila je klasični balet i suvremeni ples u Victorian Ballet School u Melbourneu, a potom se nastavila školovati u Nizozemskoj učeći suvremene plesne tehnike. Nakon brojnih profesionalnih suradnji, festivalskih gostovanja na gotovo svim kontinentima i podučavanja na europskim plesnim školama (Tanzhaus Wasserwerk Zurich, Tanzfabrik Berlin, Independent Dance and Greenwich Dance Agency London, Canaldance, Atelier de Paris-Carolyn Carlson i Centre national de la danse Paris), trenutno živi na stalnoj adresi u Parizu, a 2004. godine osnovala je vlastitu kompaniju Rosalind Crisp/Association Omeo Dance Paris.

Predstava Danse (1), kojom gostuje u Zagrebu, prva je koreografija nastala u sklopu obuhvatnijeg projekta D a n s e, započetog 2005. godine kao inicijativa njene Omeo Dance kompanije. Projekt D a n s e usredotočuje se na prikazivanje vizualiziranog procesa koreografiranja pokreta na taj način proizvodeći vrstu plesnog jezika koji je u stalnoj promjeni. Slijedeći to načelo, Danse (1), osmišljen kao promjenjivi solo koji izvodi autorica, svaki put se održava u različitim prostorima kroz koje publika prolazi kao kroz postaje.

U Zagrebu je možete pogledati u sklopu programa 10. Platforme mladih koreografa.

 

autorski tim
Jimi Hendrixskladatelj
Isabelle Ginotdramaturg
Rosalind Crispkoreograf
Eric Pelletautor videa
Marco Wehrspannscenograf
Andrew Morrishscenograf
Janis Joplinskladatelj

izvođači
Rosalind Crisp

Odgovori

POVEZANE VIJESTI