Naslovnica > VIJESTI > 57. Hvarske ljetne priredbe

57. Hvarske ljetne priredbe

Hvarske ljetne priredbe u svom 57. izdanju očekuje bogat kulturni program u kojem će se naći sadržaja za svačiji ukus.
Share on facebook
Share on twitter

Glavni program 57. Hvarskih ljetnih priredbi započinje u ponedjeljak, 2. srpnja 2018. predstavom Zora riđokosa, Gradskog kazališta Trešnja u režiji Renea Medvešeka u kojoj će jednako uživati najmlađa kao i ona starija publika. Predstava će se odigrati na Ljetnoj pozornici Veneranda s početkom u 21:30 sati.

Na istoj će se pozornici tri dana kasnije, u četvrtak 5. srpnja 2018., odigrati nagrađivana predstava Hinkemann, Zagrebačkog kazališta mladih, u režiji Igora Vuka Torbice.

Program se nastavlja u klaustru franjevačkog samostana 8. srpnja 2018., koncertom Duo Art MM-a s početkom u 21.30 sati.

Ovo je samo uvertira u bogat kazališni i glazbeni program ovogodišnjeg izdanja festivala koji u srpnju i kolovozu nudi veliki broj kvalitetnih glazbenika i kazališnih predstava. Hvarske ljetne priredbe u svom 57. izdanju očekuje bogat kulturni program u kojem će se naći sadržaja za svačiji ukus.

Hvarske ljetne priredbe održavaju se kontinuirano od 1961. godine na povijesnim lokacijama grada Hvara: Franjevački samostan, Ljetnikovac Hanibala Lucića, Ljetna pozornica Veneranda, tvrđava Fortica, katedrala sv. Stjepana i Trg sv. Stjepana, te u mjestima Velo i Malo Grablje.

Priredbe su tradicionalno započinjale iza uskršnjih blagdana i trajale do polovice listopada, što ih je činilo najdužim festivalom na Jadranu. S ciljem pružanja kvalitetnog glazbenog i dramskog doživljaja Hvaranima i njihovim gostima,
tijekom gotovo šestomjesečnog razdoblja, festival je okupljao renomirane hrvatske i svjetske izvođače, te činio oazu visokokvalitetne i probrane glazbene i dramske umjetnosti u cjelokupnoj ljetnoj turističkoj ponudi Hvara.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE