Naslovnica > PREDSTAVE > Vaše vrijeme je isteklo

Vaše vrijeme je isteklo

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Jedna od rijekih produkcija suvremenog plesa u Splitu tematizira razgovor između pacijentice i njezina psihoterapeuta.

Vaše vrijeme je isteklo suvremena je plesna predstava čiju glavnu okosnicu čini nesretna ljubavna priča stavljena u vremenski okvir od četrdeset pet minuta, u kojem plesači iznose razgovor između pacijentice i njezina psihoterapeuta.

Priča je podijeljena na devet scena i koncipirana je tako da se scene u njoj ne prikazuju kronološkim redom, već onako kako ih strujom svijesti iznosi pacijentica. Njezina priča podijeljena je na kratke isječke iz kojih tražimo smisao, kao u rečenici "Nemoguće je razbiti lako, porculan gotovo sastaviti."

Svaki isječak može stajati i zasebno kao jedna priča ili jedan problem čime se postiže dojam da priču pripovijeda više pacijenata na grupnoj psihoterapiji. Problemi jedne pacijentice tako postaju univerzalni, gledateljima dobro poznati i bliski. Dijagnoze, bilo umišljene, nametnute ili stvarne, tu su da se o njima razgovara sve dok psihoterapeut ne kaže: „Vaše vrijeme je isteklo“.

Predstava, jedan od rijetkih suvremenoplesnih iskoraka u splitskoj ponudi nastaje u korpodukciji Plesne udruge Tiramola , Kulturne alternative mladih Hram i IKS festivala, a autorski je potpisuje Nikolina Dolfić.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE