Search
Close this search box.

Vaše vrijeme je isteklo

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Jedna od rijekih produkcija suvremenog plesa u Splitu tematizira razgovor između pacijentice i njezina psihoterapeuta.
autorski tim funkcija
Nikolina Dolfićautor
Nikolina Dolfićkoreograf
Joško Banićasistent koreografa
Lucija Zalovićasistent koreografa
Srđan Tutićfotograf
Dragana Fadićmajstor maske
Rina Koturoblikovatelj svjetla
Marija Šarić Bankostimograf

Vaše vrijeme je isteklo suvremena je plesna predstava čiju glavnu okosnicu čini nesretna ljubavna priča stavljena u vremenski okvir od četrdeset pet minuta, u kojem plesači iznose razgovor između pacijentice i njezina psihoterapeuta.

Priča je podijeljena na devet scena i koncipirana je tako da se scene u njoj ne prikazuju kronološkim redom, već onako kako ih strujom svijesti iznosi pacijentica. Njezina priča podijeljena je na kratke isječke iz kojih tražimo smisao, kao u rečenici "Nemoguće je razbiti lako, porculan gotovo sastaviti."

Svaki isječak može stajati i zasebno kao jedna priča ili jedan problem čime se postiže dojam da priču pripovijeda više pacijenata na grupnoj psihoterapiji. Problemi jedne pacijentice tako postaju univerzalni, gledateljima dobro poznati i bliski. Dijagnoze, bilo umišljene, nametnute ili stvarne, tu su da se o njima razgovara sve dok psihoterapeut ne kaže: „Vaše vrijeme je isteklo“.

Predstava, jedan od rijetkih suvremenoplesnih iskoraka u splitskoj ponudi nastaje u korpodukciji Plesne udruge Tiramola , Kulturne alternative mladih Hram i IKS festivala, a autorski je potpisuje Nikolina Dolfić.

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE