Sound of the Trap

PRODUKCIJA: ,
OCJENA PUBLIKE:
12345
Austrijska plesna kompanija predvođena argentiskom plesačicom stiže na gostovanje u ZPC.
autorski tim funkcija
Cecilia Bengoleakoreograf
Frank Lischkaoblikovatelj svjetla

Cecilia Bengolea (Argentina) koreografkinja je i plesačica, rođena u Buenos Airesu, s boravištem u Parizu. Studirala je antropologiju plesa i povijest umjetnosti na Sveučilištu u Buenos Airesu te nakon toga akademiju SEAD. Prije studija na SEAD-u Cecilia je izvodila monologe Thomasa Bernharda u Buenos Airesu, pa se i u ovom djelu odražavaju Bernhardov apokaliptični diskurs i autobiografski tekstovi. Od 2005. godine, trajni dijalog između Cecilije Bengolea i Françoisa Chaignauda urodio je raznim djelima koja se izvode diljem svijeta na plesnim pozornicama i međunarodnim festivalima (u Europi, Japanu, Koreji, Brazilu, SAD-u), a 2009. godine osvojili su nagradu pariških kritičara za koreografiju.

U radu na ovoj predstavi Cecilia se u suradnji s ansamblom komanije Bodhy Project usredotočila na različite tjelesne konstrukcije i plesne kulture, stvarajući cadavre exquis pun slika, povijesnih referenci, suvremenih i narodnih plesova od jamajčanskog dancehall plesa, argentinske cumbije, bolivijskog plesa vjetra do mađarskih i tirolskih narodnih plesova. Sve to isprepliće se sa snimljenom glazbom i zvukom uživo.
Sound of the trap odzvanja Mozartovom simfonijom, suvremenom obradom songova iz mjuzikla Moje pjesme, moji snovi, afro trapom i cumbijom.

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE