Od tada do sada

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
25 godina suradnje , prijateljstva i - nostalgije Aleksandre Janeve Imfeld i Pravdana Devlahovića.

Od tada do sada autorsko je djelo Aleksandre Janeve Imfeld i Pravdana Devlahovića koje uprizoruje trenutke iz sjećanja na njihov zajednički rad na sceni, u dvorani i oko nje tijekom posljednjih 25 godina. To je prostor za njihovu zajedničku nostalgiju u pokretu.

Aleksandra Janeva Imfeld rođena je u Makedoniji 1975. Završila je Školu za ritmiku i ples Ane Maletić u Zagrebu. Studirala je ples u Bruggeu i Lieru te kao stipendistica programa danceWEB 1998. u Beču i u skupini Jennifer Muller u New Yorku. Godine 2012. završila je poslijediplomski program a.pass (Advanced Performance and Scenography Study) u Bruxellesu. Jedna je od inicijatora Nomadske plesne akademije i suosnivačica Nomadske plesne akademije Hrvatska koja se bavi decentralizacijom plesa i zalaže za nove modele suradnje u području suvremenog plesa.

Pravdan Devlahović rođen je u Zagrebu 1972. Od 1996. do 2001. redovito trenira kod Kiline Crémone, podučavateljicom tehnike Cunningham, poslije s njom i surađuje. Istodobno sudjeluje na brojnim seminarima i radionicama domaćih i stranih plesača i koreografa.

Bio je član Studija Mare (1991–1996), Zagrebačkog plesnog ansambla (1997–2000) te BADco. (2000–2010), čiji je i suosnivač. Dugogodišnji je suradnik koreografkinje Irme Omerzo.

Od 2006. predaje Scenski pokret na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.

Dobitnik je Nagrade hrvatskog glumišta za izvedbu u predstavi Stanje br. 2 (2008) i Nagrade Udruge plesnih umjetnika Hrvatske za doprinos plesnoj umjetnosti (2010).

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE