Login za korisnike

Deset godina

Dvije desetgodišnjice slučajno u isto vrijeme na istom mjestu.

***

U sklopu desetog Festivala plesa i neverbalnog kazališta u istarskom Svetvinčenatu nastupit će i slovenski dvojac - Rosana Hribar i Gregor Luštek s plesnom predstavom prikladnog naslova «Deset godina» (Deset let). Slovenski par svojom izvedbom ipak ne tematizira jubilej Festivala čiji su i sami redoviti sudionici, već vlastitu intimnu i profesionalnu suradnju. Ime predstave mijenjaju kako se ta suradnja produžuje, a desetgodišnji period sažet će u svega desetak minuta izvedbe. U toj minijaturi plesni diskurs prolazi kroz nježne i agresivnije dijelove, pri čemu se plesni registar stalno izmjenjuje iz klasičnog u suvremeniji.

Hribar i Luštek, oboje istaknuti članovi slovenske plesne scene i suradnici mnogih bitnih autora s područja izvedbenih umjetnosti, za ovu su koreografiju dobili prvu nagradu Festivala koreografskih minijatura u Beogradu 2006. godine te drugu nagradu na Međunarodnom natjecanju koreografa u Hannoveru 2008. godine među više od 150 koreografija iz cijeloga svijeta.

Predstava će se održati 25. srpnja na svetvinčentskom Trgu u 23:10 h, a možete pogledati i njenu filmsku adaptaciju u režiji Petra Bratuše.

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=l7qJ9V-XcWA]
10 let, 1.dio

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=7x9dVWcxslU&feature=related]
10 let, 2.dio

autorski tim
Rosana Hribarkoreograf
Gregor Luštekkoreograf


Odgovori