Search
Close this search box.

I Intend To Sing

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Jule Flierl prezentira svoje istraživanje i praksu vokalnog plesa.
autorski tim funkcija
Mars Dietzdramaturg
Marc Seestaedtautor videa
Claire Vivianne Sobottkeproducent
Jule Flierlautor koncepta
Jule Flierlkoreograf
izvođači uloge
Jule Flierl

Što je vokalni ples i zašto je to važno? Što je ples o glasu? Jule Flierl će dijeliti svoje spoznaje o upotrebi glasa u plesu - kao oblika političkog osnaživanja, alata za transhistorijsku interakciju i načina širenja plesa u nevidljivo, između ostalih načina i utjecaja. Format hibridizira predavanje, instalaciju i performanse.

U svojem predavanju I Intend to Sing, Jule Flierl predstavlja svoje istraživanje iz fizičke i povijesne perspektive.

U svom istraživanju glasa kao plesa, Jule Flierl ispituje je li ovaj glas dio njezina tijela ili postaje li u trenutku izražavanja objekt koji se hrani natrag u tijelo. Njezina praksa oscilira između materijalnosti transcendentnog i neustrašivog glasa i nerazumnog i brutalnog glasa te tranziciju glasa kao označitelja, verbalno obrađenog, moderiranog i objašnjivog.

Umjetnica otvara nekoliko dijaloga s glasovima koji je okružuju: kritičara, programera, žirija i nekih figura plesne povijesti. Zazvani glasovi su u odnosu povratnih informacija i uzajamnosti.

Ponovnim izvođenjem povijesnih vokalnih plesova, granice između vlastitog glasa i glasova predaka vokalnog plesa se otpuštaju i autorstvo postaje mutno. Čiji je glas to što slušamo?

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE