Jule Flierl prezentira svoje istraživanje i praksu vokalnog plesa.

***

Što je vokalni ples i zašto je to važno? Što je ples o glasu? Jule Flierl će dijeliti svoje spoznaje o upotrebi glasa u plesu - kao oblika političkog osnaživanja, alata za transhistorijsku interakciju i načina širenja plesa u nevidljivo, između ostalih načina i utjecaja. Format hibridizira predavanje, instalaciju i performanse.

U svojem predavanju I Intend to Sing, Jule Flierl predstavlja svoje istraživanje iz fizičke i povijesne perspektive.

U svom istraživanju glasa kao plesa, Jule Flierl ispituje je li ovaj glas dio njezina tijela ili postaje li u trenutku izražavanja objekt koji se hrani natrag u tijelo. Njezina praksa oscilira između materijalnosti transcendentnog i neustrašivog glasa i nerazumnog i brutalnog glasa te tranziciju glasa kao označitelja, verbalno obrađenog, moderiranog i objašnjivog.

Umjetnica otvara nekoliko dijaloga s glasovima koji je okružuju: kritičara, programera, žirija i nekih figura plesne povijesti. Zazvani glasovi su u odnosu povratnih informacija i uzajamnosti.

Ponovnim izvođenjem povijesnih vokalnih plesova, granice između vlastitog glasa i glasova predaka vokalnog plesa se otpuštaju i autorstvo postaje mutno. Čiji je glas to što slušamo?

osobafunkcija
Mars Dietzdramaturg
Marc Seestaedtautor videa
Claire Vivianne Sobottkeproducent
Jule Flierlautor koncepta
Jule Flierlkoreograf

osobalik(ovi)
Jule Flierl

Odgovori

OD ISTIH PRODUCENATA

DNEVNI NEWSLETTER

PRATITE NAS I NA...

IZDVOJENO
MAGAZIN
NATJEČAJI & POSLOVI