Naslovnica > BESPLATNI SADRŽAJ > Pokrenut Fond za druge

Pokrenut Fond za druge

Fond za druge se oslanja na potrebu uspostavljanja dodatnih modela potpore umjetničkim i aktivističkim projektima te kao inicijativa potiče građane na privatne donacije za realizaciju programa.

Fond za druge je program kojeg su pokrenuli Zvonimir Dobrović i Bruno Isaković s ciljem podrške umjetnosti, aktivizma i edukacije. Fond za druge se oslanja na potrebu uspostavljanja dodatnih modela potpore umjetničkim i aktivističkim projektima te kao inicijativa potiče građane na privatne donacije za realizaciju programa. Fond za druge želi uključiti u svoj rad što širi krug onih koji aktivno doprinose razvoju društva temeljenog na građanskoj jednakosti, umjetničkoj slobodi i prihvaćanju različitosti.

Fond za druge je s radom započeo u svibnju 2017. godine i trenutno obuhvaća nekoliko projekata koji su razvijeni u suradnji s partnerima iz Hrvatske i inozemstva. Neki od projekata koje Fond za druge podržava su «Ljetna škola izvedbenih umjetnosti» u suradnji s festivalom Zadar Snova, potpora umjetničkim i aktivističkim projektima u partnerstvu sa širokim krugom organizacija diljem Hrvatske, Nagrada građana i građanki Grada Zagreba «Nada Dimić», kustoske i umjetničke rezidencije u Hrvatskoj i SAD-u, formalne i neformalne edukacije aktivista i umjetnika.

“Svjedočili smo brojnim slučajevima snage kreativnosti pojedinaca, grupa i organizacija iz cijelog svijeta koja neizmjerno mijenja okolnosti drugih ljudi na bolje. Također smo naučili da ni najmanji doprinos nije premalen kada je riječ o potpori drugima i to nas je inspiriralo da razmislimo o vlastitim mogućnostima poticanja te vrste solidarnosti. Upravo stoga, uspostavili smo ovaj program kako bismo ponudili priliku svima da pomognu drugima.”, ističu osnivači Fonda za druge.

Fond će se financirati kroz redovite donacije i putem posebnih donatorskih akcija, a neke od njih nose naziv “Aukcija za druge”, “Zabava za druge”, “Ljubav za druge” i “Dobar život za druge”.

Fondom upravlja nevladina organizacija Domino koja iza sebe ima 15 godina iskustva u potpori i produkciji međunarodnih i lokalnih umjetnika i aktivista.

„Fond za druge je inicijativa za koju duboko vjerujemo da će naići na velik broj podržavatelja i da nastaje u pravom trenutku jer svi svjedočimo sve većim potrebama da budemo aktivni, solidarni i sigurni u vrijednosti društva koje iskreno brine – za druge. Pozivamo sve da se upoznaju s radom programa Fond za druge te da svojom donacijom postanu dio ove ideje.“, istaknuli su osnivači Fonda za druge.

Više o samom Fondu za druge i njegovim programima možete pronaći na http://www.fund4others.org/ te facebook stranici https://www.facebook.com/fund4others/

Za donacije iz Hrvatske:
Domino
IBAN: HR9724020061100291204
(s naznakom Fund for Others)

Za međunarodne donacije:
Domino
Ožujska 9, Zagreb, Croatia
Naziv banke i adresa:
Erste&steiermarkische Bank dd, 51000 Rijeka, Jadranski Trg 3a, Croatia
Swift code (BIC code): ESBCHR22
IBAN code: HR9724020061100291204

Odgovori

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE