Search
Close this search box.

Morphed

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Proslavljeni finski koreograf kojeg je ovdašnja publika upoznala zahvaljujći TSP, stiže na gostovanje u zagrebačko HNK.
autorski tim funkcija
Tero Saarinenkoreograf
Esa-Pekka Salonenskladatelj
Mikki Kunttuscenograf
Mikki Kunttuoblikovatelj svjetla
Teemu Muurimäkikostimograf
Marco Melchioroblikovatelj zvuka

Ime jednog od vodećih finskih koreografa Tere Saarinena, dobro je poznato domaćoj plesnoj publici i to zahvaljujući Tjednu suvremenog plesa. U našoj Videoteci možete pak pogledati njegovu verziju svojevrsnog koreografskog lakmus papira - Posvećenja proljeća.

U sezoni 2016/2017. Saarinenova kompanija gostuje u Zagrebu s predstvaom Morphed iz 2014. godine, u kojoj skupina od sedam muškaraca, koja pršti snažnom i višeslojnom muškom energijom, propituje različite teme kao što su promjene i senzualnost. Međunarodno hvaljena koreografija Tero Saarinena proteže se od brutalno agresivne do promišljajući nježne i minimalističke - baš kao i glazba skladatelja Esa-Pekka Salonena. Zapanjujuće kulise i dizajn svjetla djelo su Mikki Kunttu, dugogodišnjeg Saarinenovog suradnika i dobitnika Bessie-nagrade, a dojmu doprinose i kostimi modnog dizajnera Teemua Muurimäkija.

Koreograf Tero Saarinen je poznat po svom jedinstvenom jeziku pokreta koji se igra ravnotežom i nedostatkom ravnoteže. Njegov koreografski stil odražava utjecaje u rasponu od Butoha i borilačkih vještina do klasičnog baleta i zapadnjačkog suvremenog plesa. Njegovi radovi, koji su osvojili mnoga međunarodna priznanja, su karakteristično potpuna djela: kombinacija jakih izvođača, markantnih slika i, često, žive glazbe.

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE