Predstava za četiri glumca i…

PRODUKCIJA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Tragikomična panorama aktualne kosovske i europske realnosti u predstavi Quendra Multimedije.
autorski tim funkcija
Blerta Nezirajredatelj
Gabriele Marangoniskladatelj
Adrienne Hartkoreograf
Vesa Krajakostimograf
Radomir Stamenkovićoblikovatelj svjetla
Petra Veberscenograf

Nakon tragikomična izlaska Velike Bitanije iz Europske unije njezino mjesto urgentno se nastoji popuniti zbog straha od raspada unije. Europa se stoga okreće prema Kosovu kao mogućoj zamjeni. Kosovo se iznenada zatječe pred povijesnom mogućnošću koju neizostavno želi iskoristiti. Ljudi i životinje na Kosovu mobiliziraju se brže-bolje u realiziranju standarda koje im je Europa postavila kao uvjet. Temeljni dokument EU-a upućen kosovskoj vlasti naslovljen je Kosovo i 3000 lakih pravila na europskome putu.

Klaonica Tony Blair u Prištini njime se obvezuje da će prodavati meso kontrolirana podrijetla i kvalitete. Nastojeći ispuniti uvjete, vlasnici klaonice i mesari prolaze kafkijansku kalvariju u odnosima s državnom administracijom, suočavajući se s korumpiranim i nezasitnim birokratima i dužnosnicima.  Štoviše, od njih se traži da iz zoološkog vrta u Skopju otmu žirafu koja će se premijeru Kosova na njegov rođendan pripremiti za jelo.

I dok se građani nove države naivno angažiraju oko novog iskušenja, orvelovski se svijet životinja mobilizira jer također želi iskoristiti politički trenutak za adresiranje i artikuliranje zahtjeva za njihovo dostojanstvenije klanje.

Sve prethodno navedeno zapravo je sadržaj Predstave za četiri glumca i...  tragikomične panorame aktualne kosovske i europske realnosti, nastale u produkciji kosovskog kolektiva Qendra Multimedia.

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE