Naslovnica > PREDSTAVE > Ložač Sunca

Ložač Sunca

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
O rasipanju energije, gađanju u prazno te ostalim na prvi pogled besciljnim aktivnostima govore Silvia Marchig i Monika Gajić, u novoj produkciji Kik Melona.
autorski tim funkcija
Monika Gajićskladatelj
Antun Božićevićoblikovatelj svjetla
Marina Petković Likerdramaturg
Silvia Marchigautor
Silvia Marchigkoreograf
izvođači uloge
Monika Gajić
Silvia Marchig

Ložač Sunca, jedna od posljednjih premijera ove kazališne sezone u Teatru &TD bavi se odnosima između uloženog truda i postignutog cilja, potrošene energije i neuzvraćenih osjećaja, i bit će, nakon u siječnju 2009. premijerno izvedenog Karusela, druga po redu produkcija umjetničke organizacije Kik Melone, koju su 2008. osnovali koreografkinja i plesačica Silvia Marchig i Igor Hofbauer, slikar, ilustrator i vizualni umjetnik.

Uz 'Karusel', Silviu Marchig ove ste sezone mogli gledati i u produkcijama Ekshibicija, te Destinaciji trafik: Divljač, koja je uvrštena u program Tjedna suvremenog plesa 2009., a Ložača Sunca autorski potpisuje i izvodi zajedno s Monikom Gajić, skladateljicom i pijanisticom, inače aktivnoj u nagrađivanoj, multidisciplinarnoj umjetničkoj organizaciji Otompotom.

Projketu su se još pridružili Antun Božićević, koji je za 'Ložača Sunca' kreirao svjetlosnu instalaciju, te koji se i bavi prvenstveno ambijentalnim instalacijama, za koje je i dobitnik nagrade Radoslav Putar 2005., te kazališna redateljica Marina Petković Liker, kao suradnica za režiju i dramaturgiju.

Marchig kroz predstavu propitkuje proces uzaludnog djelovanja, fascinaciju davanjem i trošenjem energije, i posljedičnu potrebu za utjehom. Ona ulaganje u ništa predstavlja sintagmom 'loženje Sunca', te predstavu posvećuje svim potencijanim ložačima.

Projekt je ostvaran uz koporodukciju Studentskog centra, Kulture promjene i Teatra &TD.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE