Login za korisnike

Ložač Sunca

O rasipanju energije, gađanju u prazno te ostalim na prvi pogled besciljnim aktivnostima govore Silvia Marchig i Monika Gajić, u novoj produkciji Kik Melona.

***

Ložač Sunca, jedna od posljednjih premijera ove kazališne sezone u Teatru &TD bavi se odnosima između uloženog truda i postignutog cilja, potrošene energije i neuzvraćenih osjećaja, i bit će, nakon u siječnju 2009. premijerno izvedenog Karusela, druga po redu produkcija umjetničke organizacije Kik Melone, koju su 2008. osnovali koreografkinja i plesačica Silvia Marchig i Igor Hofbauer, slikar, ilustrator i vizualni umjetnik.

Uz 'Karusel', Silviu Marchig ove ste sezone mogli gledati i u produkcijama Ekshibicija, te Destinaciji trafik: Divljač, koja je uvrštena u program Tjedna suvremenog plesa 2009., a Ložača Sunca autorski potpisuje i izvodi zajedno s Monikom Gajić, skladateljicom i pijanisticom, inače aktivnoj u nagrađivanoj, multidisciplinarnoj umjetničkoj organizaciji Otompotom.

Projketu su se još pridružili Antun Božićević, koji je za 'Ložača Sunca' kreirao svjetlosnu instalaciju, te koji se i bavi prvenstveno ambijentalnim instalacijama, za koje je i dobitnik nagrade Radoslav Putar 2005., te kazališna redateljica Marina Petković Liker, kao suradnica za režiju i dramaturgiju.

Marchig kroz predstavu propitkuje proces uzaludnog djelovanja, fascinaciju davanjem i trošenjem energije, i posljedičnu potrebu za utjehom. Ona ulaganje u ništa predstavlja sintagmom 'loženje Sunca', te predstavu posvećuje svim potencijanim ložačima.

Projekt je ostvaran uz koporodukciju Studentskog centra, Kulture promjene i Teatra &TD.

autorski tim
Monika Gajićskladatelj
Antun Božićevićoblikovatelj svjetla
Marina Petković Likerdramaturg
Silvia Marchigautor

izvođači
Monika Gajić
Silvia Marchig

Odgovori