Naslovnica > PREDSTAVE > Nečastive (solo)

Nečastive (solo)

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
O demonima, ritualima i osobnoj odgovornosti...

Ideja za Nečastive rađa se iz zamišljenih okvira koje je postavio prethodni Isakovićev rad Zaziv, gdje fizički materijal u svojoj scenskoj prisutnosti izaziva asocijacije na odnos svjetovnog i demonskog. Osvrćući se na mit o isključivoj odgovornosti pojedinca, demon reflektira ideju identiteta opterećenog vlastitim bivanjem u svijetu. Demon je time čovjekov interiorizirani suigrač podrezanih kandža, a zaziv tjelesna manifestacija svih naših demona.

Uzimajući u obzir ekstreme prisutnosti kojih se doticao u Zazivu, Bruno Isaković u Nečastivima istražuje transformacije tjelesnosti oslobođene podrijetla vlastitog značenja, dedramatizira isključivu odgovornost pojedinca i nudi novo zrcalo. Atmosfera ritualnog, stvorena između gledatelja i izvođača poslužit će kao pokretač transformacije, onog vidljivog provoda imaginarnog kroz promjenjivu fizičku prisutnost predanog tijela.

Bruno Isaković rođen je u Zagrebu, a diplomirao suvremeni ples u Amsterdamu. U Zagrebu je član Studija za suvremeni ples, surađuje s brojnim koreografima, samostalno koreografira te drži plesne radionice.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE