Search
Close this search box.

Nečastive (solo)

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
O demonima, ritualima i osobnoj odgovornosti...
autorski tim funkcija
Bruno Isakovićautor
Pavle Heidlerasistent
izvođači uloge
Bruno Isaković

Ideja za Nečastive rađa se iz zamišljenih okvira koje je postavio prethodni Isakovićev rad Zaziv, gdje fizički materijal u svojoj scenskoj prisutnosti izaziva asocijacije na odnos svjetovnog i demonskog. Osvrćući se na mit o isključivoj odgovornosti pojedinca, demon reflektira ideju identiteta opterećenog vlastitim bivanjem u svijetu. Demon je time čovjekov interiorizirani suigrač podrezanih kandža, a zaziv tjelesna manifestacija svih naših demona.

Uzimajući u obzir ekstreme prisutnosti kojih se doticao u Zazivu, Bruno Isaković u Nečastivima istražuje transformacije tjelesnosti oslobođene podrijetla vlastitog značenja, dedramatizira isključivu odgovornost pojedinca i nudi novo zrcalo. Atmosfera ritualnog, stvorena između gledatelja i izvođača poslužit će kao pokretač transformacije, onog vidljivog provoda imaginarnog kroz promjenjivu fizičku prisutnost predanog tijela.

Bruno Isaković rođen je u Zagrebu, a diplomirao suvremeni ples u Amsterdamu. U Zagrebu je član Studija za suvremeni ples, surađuje s brojnim koreografima, samostalno koreografira te drži plesne radionice.

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE