Bitka na Neretvi

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Kako kažu autori - nadpovijesni i metadramski izvedbeni antispektakl.
autorski tim funkcija
Anja Pletikosadramaturg
Vedran Senjanovićautor videa
Ivana Bakalkostimograf
Ivana Bakalkostimograf
Tomislav Babićskladatelj
Tomislav Babićautor oblikovanja zvuka
Leo Vukelićscenograf
Boris Bakalredatelj
izvođači uloge
Boris Bakal
Leo Vukelić

Projekt koji je naslov preuzeo od kultnog Bulajićevog filma iz 1969. godine, za koji je jedan od plakata dizajnirao Pablo Picasso, te koji je bio nominiran za Oscara za najbolji strani film i uvršten u izbor najboljih ratnih filmova svih vremena, Bacači sjenki misteriozno najvaljuju ovako:

Ako niste imali priliku 187. g prije Krista, pa onda 1942., 1967, 1969. ili 1992. poslije Krista boriti se na Neretvi, imate sada – nemojte propustiti svoju povijesnu šansu!

Nadpovijesni i metadramski izvedbeni antispektakl "Bitka na Neretvi" je odgovor na potragu za Arhimedovom točkom u svemiru. To je naprasno neprekinut i nedosljedan scenski dijalog dvoje ljudi u potrazi za samim sobom. To je pokušaj promišljanja pojmova i ponuda sreće, emancipacije, slobode, sigurnosti, odgovornosti i budućnosti u doba permanentnog dokidanja i pretpostavljanja dijaloga i smisla. Ta potraga, ona je i zamišljeno i stvarno promišljanje zelene doline suvremenosti u događajnom prostoru-instrumentu scene koja je u mogućnosti promišljati sve.

 

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE