Login za korisnike

Bitka na Neretvi

Kako kažu autori – nadpovijesni i metadramski izvedbeni antispektakl.

***

Projekt koji je naslov preuzeo od kultnog Bulajićevog filma iz 1969. godine, za koji je jedan od plakata dizajnirao Pablo Picasso, te koji je bio nominiran za Oscara za najbolji strani film i uvršten u izbor najboljih ratnih filmova svih vremena, Bacači sjenki misteriozno najvaljuju ovako:

Ako niste imali priliku 187. g prije Krista, pa onda 1942., 1967, 1969. ili 1992. poslije Krista boriti se na Neretvi, imate sada – nemojte propustiti svoju povijesnu šansu!

Nadpovijesni i metadramski izvedbeni antispektakl "Bitka na Neretvi" je odgovor na potragu za Arhimedovom točkom u svemiru. To je naprasno neprekinut i nedosljedan scenski dijalog dvoje ljudi u potrazi za samim sobom. To je pokušaj promišljanja pojmova i ponuda sreće, emancipacije, slobode, sigurnosti, odgovornosti i budućnosti u doba permanentnog dokidanja i pretpostavljanja dijaloga i smisla. Ta potraga, ona je i zamišljeno i stvarno promišljanje zelene doline suvremenosti u događajnom prostoru-instrumentu scene koja je u mogućnosti promišljati sve.

 

autorski tim
Anja Pletikosadramaturg
Vedran Senjanovićautor videa
Ivana Bakalkostimograf
Tomislav Babićskladatelj
Leo Vukelićscenograf
Boris Bakalredatelj

izvođači
Boris Bakal
Leo Vukelić

Odgovori