Naslovnica > PREDSTAVE > Human Error

Human Error

PRODUKCIJA:
VRSTA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Predstavom ‘Human Error’ Marija Šćekić obilježava deset godina rada na hrvatskoj plesnoj sceni.
autorski tim funkcija
Jerome Delapierreautor 3D animacije
Jerome Delapierreautor interaktivnog videa
Draško Ivezićautor animacije
Timothy Suttonoblikovatelj interaktivnog zvuka
Kristijan Funarićskladatelj
Saša Bogojevićoblikovatelj svjetla
Ranko Šajfarskladatelj
Mihaela Županićkostimograf
Marija Šćekićautor
Marija Šćekićkoreograf
Marija Šćekićredatelj
Marija Šćekićoblikovatelj svjetla
izvođači uloge
Marija Šćekić

Kao i većina prijašnjih uradaka Marije Ščekić, ‘Human Error’ multimedijalni je projekt, a nastala je nakon istraživanja koje uključuje široki spektar stručnih suradnika (medicina, filozofija, teologija, interaktivni mediji).

Autorica za svoju predstavu kaže: Human Error je simbolički prikaz tripartitnosti čovjekove strukturne građe (tijelo, duša, duh), a ujedno i stvarni prikaz ljudske nemoći da razdvoji emocije i razum i dokuči nedokučivo (savršenstvo, istinu).

U predstavi gledatelj doživljava unutarnje iskustvo plesačice simultano s plesnom izvedbom, što je omogućeno prikazivanjem virtualnog entiteta generiranog pomoću skeniranja i interpretacije njenih neuroloških aktivnosti...

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=FYhtZSYFUuo]

Marija Šćekić je nakon višegodišnjeg baletnog obrazovanja, studirala povijest umjetnosti i suvremeni ples na londonskom Lewisham collegeu, a potom i na Sveučilištu Concordia u Montrealu. Tamo uz studij koreografije i suvremenog plesa pohađa i predmetnu nastavu iz područja elektroakustike i planetarne geologije što ostavlja dubok trag u oblikovanju njezine životne filozofije i umjetničke vizije.

Plesnu karijeru započinje samostalnom produkcijom u Montrealu a profesionalno usavršavanje nastavlja u New Yorku, Berlinu i Beču. Autorskom idejom o audiosomatskoj rezonanci tijela i partituri za zapis transformacije stanja, postiže velik interes u krugu stručnih suradnika iz različitih disciplina umjetničko-znanstvenog djelovanja u zemlji inozemstvu.

2005.g osniva Umjetničku organizaciju Histeria NOVA u sklopu koje djeluje kao koreograf, plesač, plesni pedagog i nezavisni producent. Živi i radi u Zagrebu.

2006. za predstavu ‘Sjena’ osvojila je Nagrada hrvatskog glumišta za najbolju plesnu predstavu u cjelini. 2007. za predstavu ‘Modulacija oblik 2′ prima Posebno priznanje za inovativnost i umjetnički izričaj za zaštitu prirode koje joj dodjeljuju Europska Komisija i Udruga Umis-smea.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE