Login za korisnike

Gozba

Ovogodišnji Queer festival završit će gozbom, i to onom Platonovom. Režira je brazilski redatelja José Celso Martinez Corrêa, a pridružili su se i domaći izvođači…

***

Kako je predstava 'Gozba' tek u nastanku, jer brazilski redatelj radi i s domaćim izvođačima, prenosimo službenu najavu u cijelosti:

Teatro Oficina i legendarni redatelj José Celso Martinez Corrêa u Hrvatskoj će raditi s domaćim glumcima, glazbenicima, likovnim umjetnicima i performerima na produkciji Platonove 'Gozbe'. Teatro Oficina jedna je od najpoznatijih kazališnih skupina u Brazilu, osnovana prije pedeset godina. Jedni su od najvažnijih predstavnika tropikalizma, umjetničkog i društvenog pokreta koji je obilježio čitavu suvremenu brazilsku umjetnost, teatar, glazbu, arhitekturu i film. Tropikalizam, čega je antropofagija bitna karakteristika, je promijenio čitav odnos prema kolonijskoj kulturi i otvorio put prema traženju novih estetika u Brazilu. José Celso Martinez Corrêa stvara društveno i politički značajan, vizualno dojmljiv i radikalan teatar i njegovo gostovanje u okviru Queer Zagreba jedinstvena je prilika i iskustvo i za umjetnike koji će s njim raditi, ali i za publiku koja će osjetiti kazališne rituale i ritmove iz Brazila.

autorski tim
José Celso Martinez Corrêaredatelj


Odgovori

POVEZANE VIJESTI