Naslovnica > PREDSTAVE > NO 51 Moja žena se naljutila

NO 51 Moja žena se naljutila

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Estonska kompanija NO99 po prvi put gostuje u Hrvatskoj, i to projektom koji se bavi sveprisutnim fenomenom - fotografije.

"U suvremenom društvu slike imaju neobičnu moć. Posvuda su slike onoga što bi trebalo predstavljati savršen život. Ljudi su toliko zatrpani tim slikama da misle da moraju živjeti prema njima kao da su njihove vlastite. U svijetu kopija lako je izgubiti pojam o tome što je jednom bio original. To je nešto posve društveno, ali i duboko osobno. Slike su u samom srcu naših života. Stvaramo ih i skupljamo, a da ne znamo gdje ih spremiti i kako razvrstati. Postoje slike koje se manje ili više svjesno gomilaju u našem sjećanju. Naposljetku, tu je i slika koju imamo o sebi, ona koju pokušavamo prikazati drugima..."

Tako vlastitu predstavu NO51 moja se žena naljutila najavljuje osebujna estonska kompanija NO99 o kojoj smo vam detaljno pisali - ovdje.

Priča je to o čovjeku kojeg je napustila supruga i to nakon što je  tijekom svađe uništila sve fotografije koje su snimili tijekom zajedničkog odmora. Želeći uhvatii neuhvatljivo i oživjeti prošlost, glavni protagonist će kroz sjećanja na osjećaje koje je želio zabilježiti na tim fotografijama, pokušati ponovno stvoriti izgubljene slike.

U tome će u pomoći deus ex machina skupina potpunih stranaca koji na tim iznova stvaranim fotografijama postaju njegova obitelj, njegovi voljeni.

Uz djelovanje neobične skupine likova uživo se snimaju stotine fotografija i projiciraju na pozornici. Stvara se dvostrukost stvarnosti; stvarnosti slike i realiteta, kopije i originala.

Odgovori

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE