Login za korisnike

Billboard Body Machine

Problemom percipiranja određenosti idealnog muškog tijela koje je nametnuto kroz kulturu u kojoj je fizičko ujedno i najbitnije, bavi se brazilski umjetnik Andre Masseno.

***

Uz 'I am not here or the Dying Swan', Billboard Body Machine druga je predstava Andre Massena, brazilskog plesača, redatelja, koreografa, kostimografa i naravno izvođača, s kojom će se predstaviti na ovogodišnjem izdanju festivala Queer Zagreb.

Billboard Body Machine svoju ideju crpi iz stereotipizacije i ideologizacije muževnog, snažnog, lijepog i jakog muškog tijela čija dominanta (fikcijska) uloga u svim sferama javnoga života također stvara i određenu promatračevu fiksaciju. Tijelo, pokret i koreografija za Massena svoj izvor najčešće i nalaze u promišljanju o rodnom identitetu pa tako se i ova produkcija izravno bavi iskrivljenim slikama o idealnom, muškom tijelu.

Masseno će kroz transformaciju vlastitog tijela putem različitih verbalnih i vizualnih poruka pokušati se pozabaviti i gledateljevom percepcijom tog istog tijela, iza čije vizualne prezentacije često egzistira posve drugačiji identitet, odnosno queer identitet.

Predstavu možete pogledati na sceni Teatra &TD.

autorski tim
Andre Massenoautor

izvođači
Andre Masseno

Odgovori

POVEZANE VIJESTI