Login za korisnike

Good boy

Alain Buffard, francuski je koreograf koji gostuje na ovogodišnjem Queer festivalu s dvije predstave – Good boy i Les inconsolés.

***

U solu Good Boy bavi se  ljudskim tijelom spremnim na liječenje te ravnotežom između zdravlja i bolesti. Neonsko svjetlo na pozornici stvara ogoljenu atmosferu u kojoj svako tijelo pa tako i izvođačevo izgleda bolesno. Plesač, Alain Buffard tokom izvedbe oblači brojne slip gaćice te tako  dobivamo sliku tijela odraslog muškarca u pelenama, uobičajenu sliku bolesnoga tijela. Takvo tijelo na pozornici je označeno i kao javno, dostupno svima. Atmosfera predstave se naglašava plesačevim rasipanjem mnogobrojnih kutijica za lijekove jer prazne kutije lijekova su jedino što ostaje nakon bolesti.

Good boy je drugi solo Alaina Buffarda nastao u siječnju 1998.godine. Zanimljivo je da je na rezidencijalnome programu Escape Pier Paolo Pasolini u Valenciennesu, 2001. ponovno uprizorio Good boy kao koreografiju za četiri plesača, nazvavši ga Good for ....

Alain Buffard francuski je plesač i koreograf  rođen 1960. u Morezu. Živi i radi u Parizu, plesačku karijeru započeo je 1978.godine plešući  s Alwinom  Nikolaisom u Nacionalnom centru za suvremeni ples u Angersu. Plesao je u nekoliko koreografija  Brigitte Farges i Daniela Larrieua, surađivao je i s Régine Chopinot i Philippeom Decoufléom.  Prvi solo ' Bleu nuit' (Plava noć), izveo je 1988. godine. Dok se bavio plesačkom karijerom radio je kao asistent i kustos u galeriji Anne de Villepoix. Prestao je plesati od 1991. do 1996, da bi nakon stanke od pet godina koreografirao solo Good boy. Plesačku i koreografsku karijeru nastavlja na projektima ' Dispositif 3.1',  ' Wall Dancin'-Wall Fuckin', duo s  Régine Chopinot.

2003.po treći put uprizoruje korografiju Good boy ovaj put pod naslovom ' Mauvais genre' za dvadeset plesača i koreografa. Dobitnik je nekoliko nagrada s područja plesa. Posljednji projekt realizirao je 2008. pod naslovom ' (Not) a love song' u Centre Georges Pompidou u Parizu.Odgovori

POVEZANE VIJESTI