Naslovnica > PREDSTAVE > Fall Fell Fallen

Fall Fell Fallen

GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Francuski elektro-cirkus.
autorski tim funkcija
Nicolas Herediaredatelj
Marion Coutarelumjetnički savjetnik
Marie Robertoblikovatelj svjetla
Vivien Sabotinspicijent
Sylvain Vassasscenograf
Olivier Gauducheauscenograf

Predstava Fall Fell Fallen dio je eksperimentalnog projekta nazvanog elektro cirkus, spoja cirkuske umjetnosti i eksperimentalne glazbe, a čijim istraživanjem se francuska kompanija Lonely Circus počela baviti još 2008. godine predstavom Le poids de la peau.

Kako kaže redatelj predstave:

„Polazeći od materijala koji su sakupili Sébastien i Jerôme u svojim prvim istraživanjima, nastavili smo prema sklapanju svoje „partiture rizika i pada“. Ponekad smo si uzeli vremena da učinimo da pomalo škripi. Da svaka nota nađe svoje mjesto – ako bude malo neugodna, zašto ne. Često smo razgovarali o gustoći jedne sekunde – vremenu kako prolazi i širi se, povlači i prekida (esenciji koja je zajednička cirkusu i glazbi?). Mnogo smo sanjali potragu, krhkost čovjeka suočenog s vlastitim opsesijama i željama. Gurali smo svoje pokušaje uvijek malo bliže samoj granici. Tražili smo grafičku muzikalnost rizika. Radosno. Sada preostaje dijeliti, netaknutu i čistu, laganu i opasnu zvučnost reprezentacije – artisti u letu i gledatelji u napetom iščekivanju.“

 

Sébastien Le Guen je akrobat na slacklineu (riječ je o tehnici balansiranja na čvrstoj rastezljivoj traci), ekvilibrist, osnivač Lonely Circusa unutar kojega od njegova osnivanja 1999. godine istražuje odnose kazališta i cirkusa. Sam za sebe kaže da je prije svega glumac fokusiran na tjelesnu ekspresiju, inspiriran glumcima iz nijemih filmova koji, smatra, mnogo dijele cirkuskim klaunovima te barataju širokim dijapazonom umijećâ. Jérôme Hoffman je glazbenik i skladatelj elektroničke i elektro-akustične glazbe, tvorac „glazbe za gledanje“ s različitim zvučnim objektima, promijenjenim instrumentima i snimkama. Od svojih prvih skladbi za eksperimentalne filmove do zvučnih kreacija za radio, raličitih živih izvedbi, zadržava nježan i osećajan zvučni pečat, često obojen humorom. Za žive izvedbe razvija instalacije i postupke uglazbljivanja prostora (sonorizacije objekata, scene ili pak opreme za cirkus) ranije za Théâtre de la Remise, zatim u okrilju Lonely Circusa, gdje već gotovo sedam godina sa Sébastienom razvija koncept elektrocirkusa između ravnoteže objekata i zvukovne neravnoteže kroz predstave „Le poids de la peau“ iz 2008., „Fall Fell Fallen“  2012. i „Dans les bois“ (U šumi) iz 2013.

Odgovori

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE