Naslovnica > MAGAZIN > BLENDA > Albarn, Buffini & Norris: wonder.land

Albarn, Buffini & Norris: wonder.land

U kojem bi se smjeru trebao zaputiti National theatre pod vodstvom Rufusa Norrisa otkriva prošlog tjedna praizvedena reinterpretacija Carollove 'Alise' - mjuzikl s glazbom Davida Albarna. [FOTO+VIDEO]
Share on facebook
Share on twitter

150. godišnjicu nastanka Alise u zemlji čudesa, londonski je NT odlučio obilježiti reinterpretacijom Carollova izvornika i to u festivalskom formatu, a u suradnji s Manchester International Festivalom i pariškim Théâtre du Châtelet. Posrijedi je predstava wonder.land, mjuzikl za koji je glazbu napisao Damon Albarn, libreto i stihove Moira Buffini, dok se režije programatski prihvatio novi NT-ov ravnatelj -  Rufus Norris.

Predstava je praizvedena prošlog tjedna u Manchesteru, a u London stiže u studenom. Britanski kritičari dali su joj osrednje ocjene, pretežno prigovarajući njezinoj vizualnoj zasićenosti, no pravi test wonder.land će imati tek iduće sezone kad krene putovati, prije svega u - Pariz.

U adaptaciji Morie Buffini glavni je lik priče iznimna 12-godišnja djevojčica Aly, koju u školi zlostavljaju vršnjaci, a kod kuće muče nesređene obiteljske prilike. Stoga utjehu traži u virtualnom svijetu nazvanom wonder.land, jer je kako kaže Buffini - današnji internet sa svim svojim 'rukavcima' ekvivalent Carollove zečje rupe.

Kako sve to u konačnici izgleda provjeriti možete u priloženim video isječcima, kao i u galeriji fotografija.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI