Naslovnica > PREDSTAVE > Supernatural

Supernatural

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Umjetnica i koreografkinja Simone Aughterlony u predstavi ‘Supernatural’ bavi se odnosom materijalnog i nematerijalnog te identitetom i prerušavanjem.
autorski tim funkcija
Simone Aughterlonyautor koncepta
Simone Aughterlonykoreograf
Jorge Leóndramaturg
Judith Steinmannkostimograf
Florian Bachoblikovatelj svjetla
Hahn Roweskladatelj
Antonija Livingstonekoreograf
Antonija Livingstonekostimograf
Saša Božićdramaturg

Predstava Supernatural premijerno je izvedena u siječnju 2015. u New Yorku, a u njoj ljudski i ne-ljudski aktanti zajedno, uz logorsku vatru, provode noć na vrućem roza tepihu pod fluorescentnim nebom. Kroz vježbu meditacije te kroz koreografiju, ostvaruje se "pogled na novi fluidni suodnos s materijalnim i nematerijalnim svijetom s kojim se izvođači poigravaju". Koreografija se, kažu, pretvara u vruću diskusiju o političkoj ekologiji stvari.

Uz pomoć sjekira, drva, violine, elektronike te ogoljelog tijela Simone Aughterlony, Antonija Livingstone i Hahn Rowe dovode u kontrast svoju ženskost sa stereotipno muškim poslom koji rade.

 

Simone Aughterlony je nezavisna umjetnica koja djeluje u Zürichu i Berlinu te se bavi uglavnom područjem plesa i performansa. U svojim koreografijama istražuje različitosti koje potvrđuju transformacijski potencijal tijela, a sve kroz prizmu humora i eventualan politički utjecaj koji posljedice izvedbe mogu imati.

Dramaturšku potporu na ovoj predstavi dao je i Saša Božić s čijom je kazališnom skupinom de facto Aughterlony već surađivala na predstavi Sweet dreams are made of this. Glazbu u Supernatural potpisuje skladatelj Hahn Rowe koji je već gostovao u Hrvatskoj na Eurokazu 2010. godine, i to s predstavom Jesam ti ja na kojoj je uživo izvodio glazbu. Antonija Livingstone je također već poznata zagrebačkoj publici - nastupala je na 24. TSP-u u predstavi Until the Moment When God Is Destroyed by the Extreme Exercise of Beauty.

Predstava Supernatural nastala je uz potporu the Nationales Performance Netz (NPN) Coproduction Fund for Dance, uz sufinanciranje Komisije za kulturu i Medije Federalne Vlade a temeljem odluke Njemačkog Bundestaga, Ureda za kulturu Grada Züricha, Odbora za kulturu Kantona Zürich te Švicarskog Savjeta za Umjetnost Pro Helvetia.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE