Search
Close this search box.

Hakanaï

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Francuski tehnološko-umjetnički dvojac, Adrien Mondot i Claire Bardainne, donose zanimljiv projekt u kojem je plesaču partner virtualna slika kojom manipulira krećući se po pozornici.
autorski tim funkcija
Adrien Mondotautor koncepta
Claire Bardainneautor koncepta
Adrien Mondotredatelj
Christophe Sartorioblikovatelj zvuka
Loïs Drouglazetoblikovatelj zvuka
Pierre Xuclaoblikovatelj zvuka
Martin Gautronscenograf
Vincent Perreuxscenograf
Jérémy Chartieroblikovatelj svjetla
Jérémy Chartieroblikovatelj zvuka
Johanna Elaoufkostimograf

Hakanaï je solo koreografska izvedba koja se razvija kroz seriju slika u pokretu.

U japanskom jeziku hakanaï se odnosi na nešto što je privremeno i krhko, prolazno i nepostojano, a u ovom slučaju na nešto između snova i jave.

Naime, predstava uključuje koreografirani nastup i video instalacije koje zahvaljujući senzorima reagiraju na pokrete i blizinu, odnosno udaljenost plesača. U osnovi izvedbe leži interakcija koja se odvija jedan-na-jedan između plesača i kompleksnog računalnog programa kako bi se stvorila opipljiva stvarnost na pozornici.

Slike na pozornici su animacija, a pokreću se prema fizičkom slijedu u odnosu na ritam žive glazbe koju slijede. Ishod izvedbe je otkrivanje digitalne instalacije publici. I vizualni i glazbeni dio izvodi se uživo te je drugačiji pri svakom nastupu.

Adrien Mondot i Claire Bardainne vode Adrien M / Claire B udruženje, istraživačku i kreativnu radionicu koja djeluje u području digitalne i izvedbene umjetnosti od 2004. godine. Uz scenske izvedbe, rade i izložbe koje uz pomoć posebno izrađenih informatičko – tehnoloških alata kombiniraju stvarne i virtualne svjetove. Postavljaju ljudsko tijelo u centar tehnoloških i umjetničkih izazova i prilagođavaju današnje tehnološke alate kako bi stvorili bezvremensku poeziju kroz vizualni jezik utemeljen na igri i užitku.

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE