Search
Close this search box.

Wonderland

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Izraelska koreografska zvijezda Barak Marshall na 32. TSP dolazi s predstavom Wonderland, pričom o preminulim dušama kojima upravlja nevidljiva sila.
autorski tim funkcija
Rachel Erdosinspicijent
Jacob Beresyoblikovatelj svjetla
Barak Marshallkoreograf
Barak Marshallautor teksta
Barak Marshallscenograf
Maor Zabarkostimograf
Giori Politioblikovatelj zvuka
Barak Marshallautor izbora glazbe

Zagrebačkoj publici dobro znani Barak Marshall (Monger), od svojeg je posljednjeg gostovanja kod nas postao umjetnički ravnatelj plesne skupine Inbal Dance - nekoć Inbal Pinto Dance Comapn - a novu eru u radu kompanije predstavlja vlatitim uratkom -  predstavom Wonderland.

Priča je to o deset duša koje se nađu u ničijoj zemlji i pokušavaju nadjačati razne sile – kako međusobne tako i one egzistencijalne prirode – u nastojanju ostvarivanja nade, otkrivanja ljubavi i prihvaćanja vlastite sudbine.

‘Ovaj gotovo drsko divlji ples je ujedno pun ljepote, pršti energijom i ljudskom strašću. Koristi se jedinstvenim vokabularom koji je sinergija etničke duhovnosti sa suvremenom percepcijom tijela’, napisao je kritičar The Jerusalem Posta.

Prvi dio Wonderlanda je napravljen na poziv i u produkciji izraelskog plesnog inkubatora, Suzanne Dellal Centra, u kojem je  gdje je premijerno i izveden 2011.

Barak Marshal jedan je od najistaknutijih predstavnika izraelske plesne scene. Njegov prvi rad Aunt Leah nagrađen je prvom nagradom na natjecanju Shades of Dance Choreography Competition 1995. godine.

https://vimeo.com/62382038

Djelo Vjenčanje Emme Goldman (Emma Goldman’s Wedding) uvršteno je u prestižno francusko međunarodno natjecanje Bagnolet International Competition u Parizu gdje je 1997. pobrao sve nagrade - Prix d’Auteur, the Bonnie Byrd Award i ADAMI Award, a s tom je predstavom gostovao i na 15. Tjednu suvremenog plesa 1998.

 

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE