Login za korisnike

Troia’s Discount

Redatelj Nenad Glavan na scenu je postavio tekst ‘Troia’s Discount’, suvremenih talijanskih umjetnika Stefana Riccija i Giannija Fortea, koji kroz likove iz Vergilijeve Eneide propituje današnji konzumerizam.

***

Tekst Troia’s Discount, talijanskih umjetnika Stefana Riccija i Giannija Fortea, revidira devetu knjigu Vergilijeve Eneide i propituje suvremenog antijunaka i njegovo osciliranje između pozicija potrošača, konformista i pobunjenika uzapadnom neoliberalnom konzumerizmu .

U klopku konzumerizma čudom su uhvaćeni delinkventi, ljubavnici Eurijal i Nis, potom žene Kreuza i Lavinija te transrodna Didona, povezani nemogućom ljubavlju prema istom čovjeku. Redom tragično stradavaju, a njihov otpor sustavu, koji su i sami svojim konformizmom izgradili, poništava se tezom da ‘volimo samo ono što ne možemo imati’.

Kako kaže službena njava:

"Prikazuje promašene, bankrotirane sudbine pune nerealnih očekivanja. Atmosfera je puna dvosmislenosti i simbola, od pop ikona do nepodnošljive komercijalizacije. U toj krletki propagandnih obmana lišenih čovječnosti Vergilijevi junaci lutaju potrošeni i rastrojeni kao ovisnici u potrazi za novim autentičnim stimulansom. "

 

 

autorski tim
Gianni Forteautor teksta
Massimo Passante (Max) oblikovatelj zvuka
Gerardo Cinquegrana (Tali Freaks)oblikovatelj zvuka
Matija Čopkostimograf
Igor Lušićoblikovatelj videa
Tomislav Sokačoblikovatelj svjetla
Nenad Glavanredatelj
Almira Osmanovićkoreograf
Željko Začekinspicijent
Stefano Ricciautor teksta

izvođači
Anita Matić DelićDidona
Jure RadnićNis
Marica VidušićKreuza
Mateo VidekEurijal
Sara StanićLavinija

Odgovori