Naslovnica > PREDSTAVE > Troia’s Discount

Troia’s Discount

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA: , ,
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Redatelj Nenad Glavan na scenu je postavio tekst ‘Troia’s Discount’, suvremenih talijanskih umjetnika Stefana Riccija i Giannija Fortea, koji kroz likove iz Vergilijeve Eneide propituje današnji konzumerizam.

Tekst Troia’s Discount, talijanskih umjetnika Stefana Riccija i Giannija Fortea, revidira devetu knjigu Vergilijeve Eneide i propituje suvremenog antijunaka i njegovo osciliranje između pozicija potrošača, konformista i pobunjenika uzapadnom neoliberalnom konzumerizmu .

U klopku konzumerizma čudom su uhvaćeni delinkventi, ljubavnici Eurijal i Nis, potom žene Kreuza i Lavinija te transrodna Didona, povezani nemogućom ljubavlju prema istom čovjeku. Redom tragično stradavaju, a njihov otpor sustavu, koji su i sami svojim konformizmom izgradili, poništava se tezom da ‘volimo samo ono što ne možemo imati’.

Kako kaže službena njava:

"Prikazuje promašene, bankrotirane sudbine pune nerealnih očekivanja. Atmosfera je puna dvosmislenosti i simbola, od pop ikona do nepodnošljive komercijalizacije. U toj krletki propagandnih obmana lišenih čovječnosti Vergilijevi junaci lutaju potrošeni i rastrojeni kao ovisnici u potrazi za novim autentičnim stimulansom. "

 

 

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE