Login za korisnike

Ti

Plesna predstava ‘Ti’ uprizoruje poeziju Enesa Kiševića kroz dojmljiv plesni duet popraćen video koreografijom.

***

‘Intimnost zapravo nije moguće požurivati. Posrijedi je proces, a ne događaj. Intimnošću nije moguće upravljati. Kao ni osjećaj, nije je moguće zadržati niti ponoviti po volji. Intimnost opažamo, ne stvaramo je.’
Anne Wilson Shaef

Plesna predstava Ti nastala je iz ideje scenskog i video uprizorenja poezije Enesa Kiševića (Sunce, vjetar i ti). Kroz plesni duet pred publikom se odvija intimna priča koja ispituje i komunicira ljudsku bliskost, život i njegov ciklus. Poeziju interpretira hrvatski glumac Robert Kurbaša koji je u ovom projektu idejni zagovornik video oblikovanja kao načina prisutnosti poezije u svakodnevnom životu.

Ideju predstave, odnosno korištenje poezije autorski su osmislili i izvode Aleksandra Mišić i Ognjen Vučinić, no u osnovi je to studija intimnosti. Predstava Ti osvojila je Grand prix nagradu na Međunarodnom festivalu suvremenog plesa u Alžiru, a nastala je u produkciji MASA Dance Companyja uz podršku Hrvatskog instituta za pokret i ples kroz rezidencijalni program Zagrebačkog plesnog centra.

Plesna kompanija Masa dance company, osnivača Aleksandre Mišić i Ognjena Vučinića umjetnička je organizacija koja se bavi produkcijom i edukacijom u plesnoj umjetnosti. Dobitnici su Nagrade Kritike na Natjecanju plesnih minijatura u Beogradu 2013. Ognjen je nagrađen i Nagradom hrvatskog glumišta za najboljeg plesača 2006. i 2010. godine, a Aleksandra nagradom za Najperspektivnijeg koreografa Hrvatske 2004. godine te Nagradom hrvatskog glumišta za najbolje plesno ostvarenje 2014. godine.

autorski tim
Darko Drinovacsnimatelj
Ljerka Zmaićkostimograf
Ivan Slipčevićoblikovatelj videa
Max Richterskladatelj
Milan Kovačevićoblikovatelj svjetla
Tomica Kraljićoblikovatelj zvuka
Aleksandra MišićAleksandra Mišićautor koncepta
Enes Kiševićautor teksta
Ognjen Vučinićautor koncepta

izvođači
Aleksandra MišićAleksandra Mišić
Ognjen Vučinić
Robert KurbašaRobert Kurbaša

Odgovori

POVEZANE VIJESTI