Nomarramon

premijera: 19.5. 2015
produkcija: Pogon Jedinstvo
koprodukcija: ,
vrsta: plesna predstava
naziv izvornika: Nomarramon

Spoj pokreta, plastike i akrobacije prikazuje povezanost autorovog života i cirkusa.

***

Predstava suvremenog cirkusa Nomarramon rezultat je istraživanja provedenog 2011. i 2012. godine u La Central del Circ i Adriatic/Antic Teatre u Barceloni. Osvojila je nagradu Zirkolika za Best Indoor Circus Show 2012, a bavi se međusobnom ovisnošću vremena i prostora.

'Vrijeme nam omogućuje da razmislimo i na neki način, razumijemo srž preklapajućih Ideja. Put i vrijeme su omogućili ovaj projekt.
'Kroz vrijeme stvaramo više identiteta, s vremena na vrijeme moguće je izolirati i povezati mjesta, ljude, senzacije...Nomarramon je veza između mog djeda i mene, između mene i cirkusa, mene i života, između života i prilike...života i traga koji ostavljamo, njegovog smisla, svjesnosti o konačnosti. Kao scensko djelo, Nomarramon je konjunkcija plastičnosti i teksta, djela i konteksta, ritma i tišine. Kao refleksija, Nomarramon je šetnja kroz cirkus i život, njegovu filozofiju, njegov način postojanja, fizičkog truda i osjećaja...' govori idejni začetnik i redatelj te jedini izvođač predstave Jorge Albuerne.

Jorge Albuerne je već dva desetljeća ulični cirkusni umjetnik. Bavi se povezivanjem pokreta, plastike i akrobacije preko kineske vještine akrobacija na jarbolu. Diplomirao je likovnu umjetnost na Baskijskom sveučilištu u Španjolskoj specijaliziravši se u keramici i kiparstvu.

osobafunkcija
Jorge Albuerneredatelj
Jorge Albuerneoblikovatelj svjetla
Mauro Paganinioblikovatelj svjetla
Jorge Albuernescenograf
Jorge Albuernescenarist
Jorge Albuernekostimograf
Luis Nevadoscenarist

osobalik(ovi)
Jorge Albuerne

Odgovori

OD ISTIH PRODUCENATA

DNEVNI NEWSLETTER

PRATITE NAS I NA...

IZDVOJENO
MAGAZIN
NATJEČAJI & POSLOVI