Search
Close this search box.

Nomarramon

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Spoj pokreta, plastike i akrobacije prikazuje povezanost autorovog života i cirkusa.
autorski tim funkcija
Jorge Albuerneredatelj
Jorge Albuerneoblikovatelj svjetla
Mauro Paganinioblikovatelj svjetla
Jorge Albuernescenograf
Jorge Albuernescenarist
Jorge Albuernekostimograf
Luis Nevadoscenarist
izvođači uloge
Jorge Albuerne

Predstava suvremenog cirkusa Nomarramon rezultat je istraživanja provedenog 2011. i 2012. godine u La Central del Circ i Adriatic/Antic Teatre u Barceloni. Osvojila je nagradu Zirkolika za Best Indoor Circus Show 2012, a bavi se međusobnom ovisnošću vremena i prostora.

'Vrijeme nam omogućuje da razmislimo i na neki način, razumijemo srž preklapajućih Ideja. Put i vrijeme su omogućili ovaj projekt.
'Kroz vrijeme stvaramo više identiteta, s vremena na vrijeme moguće je izolirati i povezati mjesta, ljude, senzacije...Nomarramon je veza između mog djeda i mene, između mene i cirkusa, mene i života, između života i prilike...života i traga koji ostavljamo, njegovog smisla, svjesnosti o konačnosti. Kao scensko djelo, Nomarramon je konjunkcija plastičnosti i teksta, djela i konteksta, ritma i tišine. Kao refleksija, Nomarramon je šetnja kroz cirkus i život, njegovu filozofiju, njegov način postojanja, fizičkog truda i osjećaja...' govori idejni začetnik i redatelj te jedini izvođač predstave Jorge Albuerne.

Jorge Albuerne je već dva desetljeća ulični cirkusni umjetnik. Bavi se povezivanjem pokreta, plastike i akrobacije preko kineske vještine akrobacija na jarbolu. Diplomirao je likovnu umjetnost na Baskijskom sveučilištu u Španjolskoj specijaliziravši se u keramici i kiparstvu.

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE