Zatvaramo!

premijera: 29.4. 2015
produkcija: INK

vrsta: plesna predstava


Treća ovogodišnja premijera Istarskog narodnog kazališta u Puli donosi plesnu predstavu ‘Zatvaramo!’ autorice i koreografkinje Andreje Gotovine.

***

Autorica i koreografkinja Andrea Gotovina u suradnji s izvođačima, polaznicima radionice Scenski pokret Dramskog studija INK-a, osmislila je i postavila predstavu Zatvaramo! koja propituje kako prijateljske, tako i ljubavne međuljudske odnose.

Prvobitna je ideja bila predstavu smjestiti u pedesete godine prošlog stoljeća, no kako su započeli s radom na predstavi bez teksta, tako se mijenjao koncept, a samo djelo je izgubilo jasnu vremensku odrednicu.

‘Svaki izvođač pronašao je svoje mjesto, krenuo iz neke osobne priče ili odnosa, materijali su se razvijali i uz moju pomoć dobivali formu, ali sebe ovdje smatram kao osobom izvana koja je to malo izmanipulirala i posložila, a njima svaka pohvala za konkretno stvaranje materijala’, rekla je Andrea Gotovina koja je u najavi napisala:

‘Započeli smo projektom smještenim i zamišljenim u prošlom vremenu, davne 1950. Inspirirani vremenom i estetikom pedesetih godina prošloga stoljeća krenuli smo na kreativno putovanje stvarajući likove i sadržaje koji su nas povezali i smjestili u mali noćni bar.

Na tom kreativnom putu i potrebi za slobodom ostavili smo svašta iza sebe, i vrijeme, i estetiku, ali ispunjeni osobnim pričama, melankolijom, velikim i malim pogledima, odnosima, zauzeli smo svoja mjesta na stolicama. Svi mi imamo svoja mjesta, toliko znamo, toliko shvaćamo, ponekad sjedimo tamo gdje je udobno, a ponekad tamo gdje je neudobno.

Stvarajući pokretne slike koje nije potrebno objašnjavati, zaustavljamo trenutak svakodnevice kada smo najviše ljudi. Povezani, iako s različitih mjesta, govorimo individualnim glasovima.’

Odgovori


DNEVNI NEWSLETTER

PRATITE NAS I NA...

IZDVOJENO
MAGAZIN
NATJEČAJI & POSLOVI