Naslovnica > VIJESTI > POLITIKA > Koliko izvedbene umjetnosti pridonose ekonomiji?

Koliko izvedbene umjetnosti pridonose ekonomiji?

Veliko istraživanje udjela kreativnih industrija u zapošljavanju i ekonomiji donosi vrlo zanimljive podatke.
Share on facebook
Share on twitter

Izvedbene umjetnosti u 2013. godini doprinjele su čak 5.4 milijarde funti britanskoj ekonomiji, otkrilo je istraživanje tamošnje inačice Ministarstva kulture.

To je tek jedan od zapanjujućih podataka iz šire analize područja kreativnih industrija, koje zajedno u britanskoj ekeonomiji sudjeluju sa čak 76.9 milijardi funti, što je porast od nevjerojatnih 10% u odnosu na prethodnu godinu.

Zanimljivo je i kako je u razdoblju od 2008. do 2013. zabilježen rast od čak 46% u području glazbe i izvedbenih umjetnosti, dok su film, TV, video, radio i fotografija s ukupnim doprinosom od 9.3 milijarde funti zabilježili godišnji pad od 5.2%.

Konačno, na kreativne industrije (u cjelini) u 2013. godini otpadalo je 1.7 milijuna poslova u Velikoj Britaniji, što je 5.6% ukupnog tržišta rada, odnosno porast od 1.4% u odnosu na prethodnu godinu.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI