Besplatne izvedbe predstava ‘Jalta, Jalta’ i ‘Muke po Iveku’

Bundekfest 2014. posljednjeg dana, u nedjelju, 5. listopada, svim posjetiteljima poklanja kazališne spektakle iz naslova.

  

Na velikoj će se festivalskoj pozornici na Bundeku u 20 sati prikazati najgledaniji hrvatski mjuzikl svih vremena 'Jalta, Jalta', dok će na maloj pozornici u 17,30 sati biti izvedena predstava 'Muke po Iveku'.

Kazalište Komedija u okviru Bundekfesta izvest će mjuzikl 'Jalta, Jalta' Milana Grgića i Alfija Kabilja, čija se praizvedba održala se 28. prosinca 1971. godine, a prometnuvši se u veliki hit, Komedijinu 'Jaltu' je do danas vidjelo više od 400 tisuća gledatelja u preko 700 izvedbi.

Predstava glumačke družine Histrioni 'Muke po Iveku', hrvatska je verzija engleskog kazališnog hita Run For Your Wife Raya Cooneya iz 1983. a radnja ove komedije smještena je u današnji Zagreb. Ivan Kovač vozač je taksija koji vodi dvostruki život, kao Ivek Purger I Kao Ive Tovar. Istovremeno, ima dvije žene; jednu na Trnju, a drugu na Trešnjevci. Marica Kovač je Dalmatinka, obožava Mišu Kovača i navija za Hajduk, a Barbara Kovač je Purgerica, rockerica i navijačica Dinama.

Sviđa vam se ovaj tekst?
Pomognite nam da ih objavimo još i ostanemo neovisni o oglašivačima i politici:
pretplatite se na Teatar.hr ili platite članak SMS porukom.