Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Suradnja Kazališta Ulysses i Sa(n)jam knjige u Istri

Suradnja Kazališta Ulysses i Sa(n)jam knjige u Istri

Suradnja koja je započela u srpnju okruglim stolom 'Teatar pod okupacijom', nastavit će se 13. kolovoza realizacijom kazališne predstave 'Sluškinje'.
Share on facebook
Share on twitter

U kultnom pulskom Hotelu Riviera, izgrađenom 1909. godine, 13. kolovoza, u 21 sat održat će se kazališna predstava Jean Genea 'Sluškinje' u režiji Staše Zurovca i izvedbi osam studentica poslijediplomskog studija "Gluma, mediji, kultura" u klasi red. Prof. Rade Šerbedžije.

Predstava je premijerno izvedena i originalno postavljena u Hotelu Imperijal u Opatiji, do sada je igrala u Zagrebu i u Novom Sadu, a pulska izvedba bit će uprilićena u Hotelu Riviera. Nekonvencionalni tekst avangardnog Jeana Geneta postavljen je na jednako nekonvencionalan način - u četiri hotelske sobe, u intimnoj, gotovo voajersko-klaustrofobičnoj atmosferi. Publika će biti raspoređena po sobama, a naposljetku, za završnu scenu, sastat će se na terasi hotela.

Predstava u Puli nastala je u suradnji s Kazalištem Ulysses, Sa(n)jam knjige u Istri i Arenaturistom koji je osigurao izvođenje u Hotelu Riviera. 'Sluškinje' su  drama o odnosima između dvije sestre sluškinje koje se kroz bizarnu igru i ritualno preuzimanje uloga pripremaju otrovati svoju gospodaricu i tako izbjeći svoju potlačenu sudbinu.

Igraju: Martina Biljan, Dina Dehni Sow, Jelena Graovac, Denis Kirinčić, Valentina Lončarić, Jelena Mesar, Nina Sabo, Marina Stanger, a poseban gost je kontratenor Kristijan Dragović.

Suradnja između Ulyssesa i pulskog Sajma knjige nastavit će se na 20. Sajmu, a nadovezuje se na obilježavanje stote obljetnice Prvog svjetskog rata. Dramski će se uprizoriti «Posljednji dani čovječanstva» polemičara Karla Krausa i to ponovno u Hotelu Riviera u čijim je salonima Karl Kraus 8. studenog 1913. održao i jedno od njegovih značajnih predavanja. Program će se odvijati pod redateljskom palicom Lenke Udovički te asistenciju Mauricia Ferlina.

Tema ovogodišnjeg 20. jubilarnog Sa(n)jam knjige u Istri u potpunosti je posvećena 1914., a dio programa pod nazivom «Rat i mir: 100 godina koje traju» ovogodišnje 14. sezone Kazališta Ulysses, također, je obrađivao pitanje Velikog rata. 

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI