Search
Close this search box.

Ratni dnevnik

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Scenska igra motivirana 'Ratnim dnevnikom' Džemile Bukovice.
autorski tim funkcija
Džemila Bukovicaautor predloška
Ibrica Jusićskladatelj
Marko Mijatovićoblikovatelj svjetla
Ante Vlahinićredatelj
Marin Gozzescenograf

Ratni dnevnik dnevnički je zapis autorice Džemile Bukovice, koji prati svakodnevicu ratnog Dubrovnika u razdoblju od 1. listopada 1991. godine do 23. studenog 1992. godine, objavljen 2011. u izdanju dubrovačkog ogranka Matice hrvatske.

U osvrtu na knjigu akademik Luko Paljetak je kazao: “danas je 5. rujna 2011.godine, vrijeme kada uživamo lijepu, dragu, slatku slobodu. Sjećanje na dane rata u Dubrovniku ostavila nam je i Džemila u ovoj svojoj knjizi. Učinila je to na svoj specifičan način, svjedočeći još jednom da žene jesu nježniji, ali ne i slabiji spol. Dapače. Zahvalni smo Džemili za njezinu odvažnost i njenu iskrenost. Budimo i sami takvi čitajući ovaj njen dobrodošli i višeznačajni dnevnik“...

Inače turistička djelatnica, Džemila Bukovica u vrijeme rata postaje dopisnica više svjetskih medija i poduzima sve napore da vijesti o razaranju Dubrovnika dopru u svijet. Ne slučajno, Ratni dnevnik izvest će se u Akvariju, u Svetom Ivanu, koji je u vrijeme rata bio u funkciji skloništa i to baš na Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja kojeg Hrvatska obilježava kao spomen na pobjedu u Domovinskom ratu.

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE