Naslovnica > PREDSTAVE > Ratni dnevnik

Ratni dnevnik

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Scenska igra motivirana 'Ratnim dnevnikom' Džemile Bukovice.

Ratni dnevnik dnevnički je zapis autorice Džemile Bukovice, koji prati svakodnevicu ratnog Dubrovnika u razdoblju od 1. listopada 1991. godine do 23. studenog 1992. godine, objavljen 2011. u izdanju dubrovačkog ogranka Matice hrvatske.

U osvrtu na knjigu akademik Luko Paljetak je kazao: “danas je 5. rujna 2011.godine, vrijeme kada uživamo lijepu, dragu, slatku slobodu. Sjećanje na dane rata u Dubrovniku ostavila nam je i Džemila u ovoj svojoj knjizi. Učinila je to na svoj specifičan način, svjedočeći još jednom da žene jesu nježniji, ali ne i slabiji spol. Dapače. Zahvalni smo Džemili za njezinu odvažnost i njenu iskrenost. Budimo i sami takvi čitajući ovaj njen dobrodošli i višeznačajni dnevnik“...

Inače turistička djelatnica, Džemila Bukovica u vrijeme rata postaje dopisnica više svjetskih medija i poduzima sve napore da vijesti o razaranju Dubrovnika dopru u svijet. Ne slučajno, Ratni dnevnik izvest će se u Akvariju, u Svetom Ivanu, koji je u vrijeme rata bio u funkciji skloništa i to baš na Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja kojeg Hrvatska obilježava kao spomen na pobjedu u Domovinskom ratu.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE