Search
Close this search box.

feeturing…

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
O tome kako je sve relativno, pa i 'parametri isječaka u vremenu', neće progovoriti nego plesati Petra Hrašćanec Herceg u novoj predstavi dance_lab collectiva.
autorski tim funkcija
Ana Mrakasistent koreografa
Alena Orovićkostimograf
Nensi Ukrainczykasistent koreografa
Miljenko Bengezoblikovatelj svjetla
Petra Hrašćanecautor
Petra Hrašćaneckoreograf
izvođači uloge
Petra Hrašćanec

Petra Hrašćanec Herceg, jedna od osnivačica dance_lab collectivea, koji za ovu predstavu potpisuje produkciju, školovala se u zagrebačkoj školi za ritmiku i ples Ana Maletić, te na salzburškoj plesnoj akademiji Salzburg Experimental Academy of Dance. Kao plesni pedagog djelovala je na brojnim plesnim školama i akademijama, a polaznici tih radionica i nastave nagrađivani su za koreografije pod njenim mentorstvom. Članica je ansambla zagrebačkog Studija za suvremeni ples koji je nedavno predstavom Sale proslavio 45 godina kontinuiranog djelovanja, a djeluje i u Zadarskom plesnom ansamblu. Osim toga, redovito proizvodi i vlastite autorske projekte kao što su do sada, između ostalih, bili Sjedi, 1, Amaretto i Windows 2004.

Najnoviji takav projekt „feeturing…“ nastao je kao istraživanje svakodnevne tehnike hodanja i njemu sličnih tehnika koje povezuje činjenica promjene težine. Službena najava kaže:

Feeturing je solo koji ima parametere isječaka u vremenu. Takvim konceptom uzima se pojam snapshot-a, koji prestaje biti trenutak, u smislu u kojem prepoznajemo trenutak, i predlaže relativno vrijeme. Relativno vrijeme, relativan prostor, relativan identitet….

Asistentice koreografije su Nensi Ukrainczyk i Ana Mrak, a za vizualni izgled predstave pobrinuli su se Miljenko Bengez (svjetlo), Alena Orović (kostimi), Dinko Uglešić (grafički dizajn) i Filip Bundalo (fotografija).

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE