Login za korisnike

feeturing…

O tome kako je sve relativno, pa i ‘parametri isječaka u vremenu’, neće progovoriti nego plesati Petra Hrašćanec Herceg u novoj predstavi dance_lab collectiva.

***

Petra Hrašćanec Herceg, jedna od osnivačica dance_lab collectivea, koji za ovu predstavu potpisuje produkciju, školovala se u zagrebačkoj školi za ritmiku i ples Ana Maletić, te na salzburškoj plesnoj akademiji Salzburg Experimental Academy of Dance. Kao plesni pedagog djelovala je na brojnim plesnim školama i akademijama, a polaznici tih radionica i nastave nagrađivani su za koreografije pod njenim mentorstvom. Članica je ansambla zagrebačkog Studija za suvremeni ples koji je nedavno predstavom Sale proslavio 45 godina kontinuiranog djelovanja, a djeluje i u Zadarskom plesnom ansamblu. Osim toga, redovito proizvodi i vlastite autorske projekte kao što su do sada, između ostalih, bili Sjedi, 1, Amaretto i Windows 2004.

Najnoviji takav projekt „feeturing…“ nastao je kao istraživanje svakodnevne tehnike hodanja i njemu sličnih tehnika koje povezuje činjenica promjene težine. Službena najava kaže:

Feeturing je solo koji ima parametere isječaka u vremenu. Takvim konceptom uzima se pojam snapshot-a, koji prestaje biti trenutak, u smislu u kojem prepoznajemo trenutak, i predlaže relativno vrijeme. Relativno vrijeme, relativan prostor, relativan identitet….

Asistentice koreografije su Nensi Ukrainczyk i Ana Mrak, a za vizualni izgled predstave pobrinuli su se Miljenko Bengez (svjetlo), Alena Orović (kostimi), Dinko Uglešić (grafički dizajn) i Filip Bundalo (fotografija).

autorski tim
Ana Mrakasistent koreografa
Alena Orovićkostimograf
Nensi Ukrainczykasistent koreografa
Miljenko Bengezoblikovatelj svjetla
Petra Hrašćanecautor

izvođači
Petra Hrašćanec

Odgovori

POVEZANE VIJESTI