Naslovnica > MAGAZIN > BLENDA > Je li ovo najljepša nova hrvatska pozornica?

Je li ovo najljepša nova hrvatska pozornica?

Nedavno za javnost otvorena obnovljena tvrđava Sv. Mihovila u Šibeniku i na njoj smještena pozornica, ozbiljni su kandidat za titulu jedne od najljepših domaćih scena na otvorenome.
Share on facebook
Share on twitter

Tvrđava sv. Mihovila je jedinstveni spomenik kulture, ona je - kažu u gradu - izvorište grada Šibenika, a imala je turbulentnu prošlost kao ključni obrambeni objekt u srednjovjekovnom Šibeniku. Osim što je kroz projekt revitalizacije potpuno obnovljena, dio njenog sadržaja je i ljetna pozornica sa 1077 mjesta. Cijela tvrđava nalazi se na vrhu strme litice, šezdeset metara nad morem tako da sjedeći na tribinama vidite cijeli šibenski kanal i otoke, a šetajući zidinama tvrđave cijeli Šibenik vam je kao na dlanu.

Nakon 27 mjeseci intenzivnih radova svečano otvorenje tvrđave i ljetne pozornice upriličeno je 7. lipnja, a pod redateljskom palicom Ivana Lea Leme nastupali su Maksim Mrvica, Josipa Lisac, sopranistice Valentina Fijačko i Ivana Lazar te mezzosporanistica Helena Lucić Šego, zagrebačka kantautorica Nina Romić i jazz band CHUI.

Ovo ljeto pozornica će ugostiti različita kulturno-umjetnička i glazbena događanja, među kojima i Šibenski festival plesa.

Kako pojašnjavaju iz  šibenskog gardskog Odjela za upravljanjem fortifikacijskim sustavimaa:

"Cilj nam je da tvrđava sv. Mihovila postane jedno od prepoznatljivih baštinskih spomenika sa najprestižnijom ljetnom pozornicom na otvorenom, centar kreativnih industrija i primjer pametnog upravljanja baštinom. Tvrđava će unaprijediti javnu kulturnu i turističku infrastrukturu Šibenika, postati mjesto koje promovira kulturni turizam te kvalitetom, raznovrsnošću i dostupnošću programa značajno doprinijeti kvaliteti života građanina pojedinca svakog životnog doba."

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI